Pelerinajul de Florii: bucurie și spiritualitate

PELERINAJ. Arhiepiscopia Dunării de Jos pregătește cu mare evlavie și emoție tradiționalul Pelerinaj de Florii, care va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, în municipiile Galați și Brăila. Evenimentul sacru reamintește credincioșilor de momentul deosebit al Intrării Mântuitorului Iisus Hristos în cetatea Ierusalimului și va fi condus de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Potrivit comunicatului emis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în Brăila, preoții și credincioșii se vor aduna începând cu ora 14:00 în fața bisericii “Sf. Cuv. Parascheva”. De aici, la ora 14:30, procesiunea se va îndrepta pe Calea Călărașilor către Catedrala “Nașterea Domnului”.

În Galați, întâlnirea va avea loc începând cu ora 15:30, în fața Bisericii “Vovidenia”, iar la ora 16:00, credincioșii vor porni în procesiune pe Calea Domnească către Catedrala Arhiepiscopală.

Pelerinajul va fi un spectacol de spiritualitate și tradiție, îmbinând credința cu frumusețea simbolurilor religioase. Copii și tineri din parohii vor participa, purtând stâlpări de finic, icoane, prapori, ripide, cruci și făclii. În această atmosferă încărcată de emoție și credință, Înaltpreasfințitul Părinte Casian va săvârși slujba de binecuvântare a stâlpărilor și va rosti cuvânt de învățătură.

Programul liturgic va continua cu slujba Privegherii în cinstea sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim.

În Duminica Floriilor, 28 aprilie, Înaltpreasfințitul Părinte Casian va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Galați, într-un moment de adâncă comuniune spirituală cu credincioșii din întreaga arhiepiscopie.

Pelerinajul de Florii este nu doar un eveniment religios deosebit, ci și o ocazie de reînnoire a credinței și de întărire a legăturii spirituale dintre credincioși și Înălțimea Sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare