PERFORMANȚĂ – Tânărul atlet mureșean Dacian Costea, medalie de aur la Campionatele Internaţionale de Atletism ale României

ATLETISM. Duminică, 4 iulie 2021, în cea de-a doua zi a Campionatelor Internaţionale de Atletism ale României, eveniment sportiv aflat la cea de-a 66-a ediție (este una dintre cele mai vechi competiții atletice continentale) și organizat de Federația Română de Atletism pe Cluj Arena, atletul mureșean Dacian Costea (LPS Târgu Mureş, CSM Craiova) a câștigat medalia de aur a probei de Săritură cu prăjina. Iată podiumul probei:

 

Săritura cu prăjina

  1. Dacian Costea (LPS Tg. Mureş, CSM Craiova) 4,50 m
  2. Răzvan Doroftei (CSŞ 5 Bucureşti, CS Rapid) 4,40 m
  3. Robert Mihai Tabacu (CSM Oneşti) 4,10 m.

 

Dacian Costea (19 ani), antrenat la LPS Târgu Mureș de Szabó Ferenc, este fost campion național de tineret (locul 2 la ediția din acest an), însă, ca și mulți alți tineri atleți, concurează de mai mult timp și în competițiile seniorilor, fiind medaliat cu bronz la campionatele naționale 2020, atât indoor, cât și în aer liber (la ediția din 2021, s-a clasat pe locul 4 la seniori și 2 la tineret). Anul trecut, la Campionatele Internaționale ale României, Costea a obținut medalia de argint (cu o săritură de 4.30 metri).

 

Precizări: Andrei Răzvan Deliu (27 de ani, SCM Deva), campionul național la săritura cu prăjina nu a participat la Campionatele Internaționale. La Prăjină, recordul național este cu 1 metru mai mult decât a sărit câștigătorul probei la Campionatele Internaționale de Atletism 2021, respectiv 5.50 m, stabilit de Tiberiu Agoston la Universiada de Vară din 2003, organizată la Daegu (Coreea de Sud). Recordul mondial este de 6.18 m, stabilit de suedezul Armand Duplantis (20 de ani), în 2020 – în istoria atletismului, doar 17 atleți au reușit să treacă peste ștacheta ridicată la 6 metri sau mai sus.

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare