PERIMETRU AFECTAT – Primăria dintr-o localitate mureșeană, afectată de creșterea numărului de pozitivi Covid-19 din zonă

0
878

CORONAVIRUS. După ce Direcția de Sănătate Publică Mureș a confirmat Instituției Prefectului Mureș că în două sate ale comunei Crăciunești (Crăciunești și Budiu Mic) există o creștere atât a numărului de persoane pozitive Covid-19, cât și a numărului celor autoizolați la domiciliu, și că există o ancheta epidemiologică în curs, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Mureș a decis să crească numărul de efective de forțe de ordine în perimetrul afectat.

 

CJSU Mureș și-a argumentat decizia prin “înăsprirea măsurilor de limitarea a răspândirii infecției cu Covid-19 în zonă, prin creșterea numărului de efective de forțe de ordine prezente în perimetrul afectat”. De asemenea, Direcția de Sănătate Publică Mureș va monitoriza situația epidemiologică din zonă, urmând să informeze autoritățile județene în eventualitatea apariției unor noi situații de urgență în localitate, care impun măsuri rapide.

 

Marți, 8 aprilie, în comuna mureșeană Crăciunești, nouă angajați ai Primăriei au intrat în autoizolare la domiciliu, după ce au luat contact cu o persoană depistată pozitiv la testul de determinare a infecției cu coronavirus. Acum, în Primăria Crăciunești au mai rămas doar 8 angajați care asigură funcționarea instituției.

 

În comuna mureșeană Crăciunești, care cuprinde 8 sate și este situată în zona sud-estică periurbană a municipiului Târgu Mureș, numărul de locuitori este sub 4.500, majoritatea fiind de etnie maghiară (peste 63%) și rromă (peste 24%).

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ