Perspective asupra oferirii de apă gratuită în restaurantele din România: estimări ale costurilor pentru patroni

LEGISLAȚIE. Restaurantele, barurile și cantinele din România vor fi obligate să le ofere gratuit apă potabilă clienților care vor solicita acest lucru, conform unei legi votate de deputați. Inițiatorii susțin că această măsură este o practică obișnuită în majoritatea țărilor europene și nu va afecta în mod semnificativ încasările companiilor care comercializează apă îmbuteliată.

De cele mai multe ori, românii solicită apă în timpul servirii cafelei sau după masă, iar în restaurante sau baruri, prețul apei este de 3-4 ori mai mare decât în supermarketuri. Cu noua lege, apa potabilă va fi oferită gratuit clienților care o cer.

Legea va viza nu doar restaurantele, barurile și cantinele, ci și companiile de catering, care vor fi obligate să pună la dispoziția clienților apă potabilă în locațiile unde se ridică comenzile.

Cu toate acestea, unii patroni nu sunt încântați de idee, susținând că această măsură va reduce vânzările, în special în timpul verii când cererea de apă este mai mare. Cu toate acestea, mulți sunt dispuși să se conformeze și să ofere apă potabilă, fie prin filtrarea apei, fie prin alte mijloace.

Părerea clienților cu privire la această lege este împărțită. Unii consideră că este o idee bună pentru sănătatea publică, în timp ce alții sunt îngrijorați de calitatea apei de la robinet și preferă să cumpere apă îmbuteliată. Proiectul de lege a primit vot favorabil în Camera Deputaților și urmează să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare