Peste 1.1 milioane de elevi recompensați de Ministerul Educației

BURSE. Ministerul Educației a anunțat vineri că un număr considerabil de elevi, și anume 459.883, vor fi recompensați cu burse de merit, în timp ce alte 736.635 de burse vor fi acordate elevilor cu nevoi sociale speciale.

Conform dispozițiilor Metodologiei-Cadru de Acordare a Burselor, articolul 23, alineatul 2, inspectoratele școlare județene și Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) au furnizat, până la data de 25 octombrie 2023, numărul de beneficiari pentru fiecare categorie de burse, inclusiv bursele de excelență olimpică I, bursele de excelență olimpică II, bursele de merit, bursele sociale, bursele tehnologice și cele pentru încurajarea participării la educație a mamelor minore.

Conform informațiilor furnizate de Ministerul Educației, bursa de excelență olimpică I va fi acordată unui total de 170 de elevi, în timp ce bursa de excelență olimpică II va beneficia de susținere din partea guvernului pentru 2.750 de elevi. În plus, 82.512 elevi se vor bucura de burse tehnologice, în timp ce 731 de mame minore vor primi burse pentru încurajarea participării la educație și prevenirea abandonului școlar.

Ministerul subliniază că performanța școlară este apreciată și răsplătită prin acordarea bursele de excelență olimpică I și II. De asemenea, se precizează că bursa de merit înlocuiește bursa de merit și bursa de studiu, conform dispozițiilor Legii nr. 198/2023, și este acordată unei game mai largi de beneficiari, conform articolului 7, alineatul 1 din Metodologia de Acordare a Burselor Școlare.

Scopul burselor de merit, acordate primilor 30% dintre elevii fiecărei clase, în ordinea descrescătoare a mediilor anuale, este de a stimula progresul individual în învățare și de a încuraja elevii să se perfecționeze în contextul clasei și să contribuie la îmbunătățirea mediilor de învățare la nivel național, luând în considerare diversitatea contextelor de învățare. Ministerul Educației a solicitat inspectoratelor școlare județene și Inspectoratului Școlar al Municipiului București centralizarea datelor privind numărul de burse acordate în fiecare categorie de beneficiari pentru fiecare tip de bursă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare