Peste 653 milioane lei alocate pentru “Prima conectare la apă și canalizare” din PNRR

FONDURI. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că a treia rundă de atragere de fonduri în cadrul programului “Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare” va începe pe 4 decembrie. Acest program beneficiază de finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și are un buget de peste 653,6 milioane de lei. Termenul pentru depunerea cererilor de finanțare este până pe 9 februarie 2024 sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanțare.

Acest program are ca obiectiv sprijinirea familiilor și persoanelor cu venituri reduse pentru a-și acoperi cheltuielile de branșare și racordare la sistemele publice de alimentare cu apă și canalizare. Beneficiarii programului sunt familiile și persoanele singure care au venituri lunare nete sub salariul minim brut pe țară garantat la plată pe membru de familie.

Cererile de finanțare trebuie depuse la AFM printr-o aplicație informatică special destinată acestui program. Solicitanții eligibili pentru a depune astfel de cereri sunt operatorii de servicii de utilități publice și operatorii regionali de servicii de utilități publice din sectorul apei și apelor uzate. Aceștia trebuie să încheie parteneriate cu autoritățile locale sau asociațiile de dezvoltare intercomunitară (ADI).

Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 1.900 de euro per gospodărie racordată sau branșată la sistemele publice de apă și canalizare, fără TVA. Rata de finanțare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, fără TVA. Prin această măsură, se urmărește să se asigure accesul la serviciile de apă și canalizare pentru familiile defavorizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare