Petrom majorează prețurile la benzină și motorină: ce înseamnă asta pentru șoferii din România?

COMBUSTIBIL. Petrom, unul dintre liderii pieței de distribuție a carburanților din România, a anunțat o nouă creștere a prețurilor la benzină și motorină în stațiile sale proprii. Această majorare vine în contextul unei tendințe ascendente a prețului petrolului la nivel global și a altor factori care influențează piața carburanților.

Conform analizei efectuate de Economica.net, Petrom a majorat prețul la benzină și motorină cu patru bani pe litru. Aceasta este prima modificare a prețurilor carburanților din luna aprilie. Modificările anterioare au avut loc la finalul lunii martie, când Petrom a majorat prețul la benzină cu patru bani pe litru, menținând în același timp prețul motorinei. Săptămâna precedentă, ambele tipuri de carburanți au înregistrat o creștere similară de preț.

Această creștere a prețurilor vine după o perioadă de patru scăderi consecutive, care au urmat unei serii de 12 creșteri consecutive începând din ianuarie. Motivele acestei creșteri se datorează creșterii prețului petrolului la nivel global, cu anticipații de creștere a cererii și stocurilor reduse, precum și politicii cartelului OPEC+ de a menține limitările voluntare de producție.

La momentul redactării acestui articol, prețul sortimentului Brent, de referință pentru Europa, era de 89,66 dolari pe baril și se așteaptă să ajungă la 95 de dolari pe baril în această vară, conform unei prognoze recente a Bank Of America.

În contextul acestor schimbări de prețuri, este important să comparăm prețurile la carburanți în stațiile de distribuție din diverse lanțuri. De exemplu, în Târgu Mureș, prețurile la benzină și motorină pentru stațiile MOL, Petrom, Rompetrol și OMV sunt următoarele:

Prețuri în Târgu Mureș (lei pe litru):

Benzină Standard:

MOL: 7,25 lei
Petrom: 7,23 lei
Rompetrol: 7,27 lei
OMV: 7,29 lei

Motorină Standard:

MOL: 7,46 lei
Petrom: 7,44 lei
Rompetrol: 7,48 lei
OMV: 7,50 lei

Aceste diferențe de prețuri pot influența decizia șoferilor atunci când aleg de unde să își alimenteze mașinile. Totuși, indiferent de lanțul de distribuție, majorarea prețurilor la carburanți poate avea un impact asupra bugetului lunar al șoferilor și poate determina ajustări în planurile de deplasare sau în cheltuielile generale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare