Petrom reduce prețurile motorinei pentru a treia zi consecutiv

SCĂDERE. Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a redus prețurile motorinei în stațiile proprii, marcând a treia zi consecutivă de ieftiniri. Astăzi, prețul motorinei standard în stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București este de 7,07 lei/litrul, în scădere cu cinci bani față de ziua precedentă. În același timp, prețul benzinei standard rămâne neschimbat, stabilizându-se la 6,56 lei/litru.

Aceasta este cea de-a treia ajustare a prețurilor carburanților în ultimele zile. Ieri, Petrom a redus prețul motorinei cu cinci bani pe litru, iar cu două zile în urmă, scăderea a fost de cinci bani pentru motorină și un ban pentru benzină.

Datorită acestor scăderi succesive, diferența de preț între motorină și benzină s-a redus la doar 51 de bani pe litru. Aceasta reflectă modificările recente ale prețului petrolului, care a atins cel mai scăzut nivel din ultimele cinci luni cu două zile în urmă. Îngrijorările privind creșterea peste așteptări a stocurilor de benzină în SUA au influențat piața și au determinat o ajustare a prețurilor.

În momentul redactării acestei știri, prețul petrolului Brent, referință pentru piața europeană, se situa la 75,5 dolari pe baril, în timp ce țițeiul WTI, referință pentru piața americană, era evaluat la 70,6 dolari pe baril.

În primele nouă luni ale anului, Petrom a vândut 2,3 milioane de tone de carburanți în benzinăriile sale și în cele ale OMV din România, Moldova, Bulgaria și Serbia. Aceasta reprezintă o creștere de 1% față de aceeași perioadă a anului trecut. Cu o rețea extinsă de 555 de stații de distribuție, din care 393 sunt sub brandul Petrom și 162 sub OMV, Petrom rămâne lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare