PIROMAN – Incendiatorul clopotniței din Idrifaia a fost prins: este un tânăr localnic în vârstă de 18 ani

0
2025

FAPT. Polițiștii Secției de Poliţie Rurală nr. 11 Târnăveni au reținut un tânăr de 18 ani din satul Idrifaia (comuna Suplac) pentru incendierea clopotniţei Bisericii Reformate, distrusă în totalitate în urma unui incendiu provocat intenționat și care a fost produs în 8 februarie, la ora 3. În acest moment, tânărul este arestat preventiv și va fi prezentat instanţei de judecată de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târnăveni.

 

Pompierii militari de la Secţia Târnăveni care au intervenit pentru stingerea incendiului au opinat că probabila cauză a fost “acţiune intenţionată cu flacără deschisă”. Clopotniţa (construită din lemn) se află în apropierea bisericii reformate, clădire edificată în anul 1785 pe locul unei vechi capele romano-catolice de urmașii lui Leonard Barlabásy, fostul vicevoievod al Transilvaniei și vicecomite al secuilor (în perioada 1501-1525).

 

În subsolul bisericii se află cripta familiei nobiliare Barlabásy, acolo fiind mormintele contelui Samuel Bethlen de Ictar și al soției sale, contesa Borbála Keresztes de Várhegy, al fiului acestora, contele Dominic Bethlen de Ictar, și al soției sale, baroneasa Maria Wesselényide de Hodod, precum și al contesei Iuliana Teleki de Sic (nepoata contelui Samuel Bethlen).

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ