PIROMAN – Incendiatorul clopotniței din Idrifaia a fost prins: este un tânăr localnic în vârstă de 18 ani

FAPT. Polițiștii Secției de Poliţie Rurală nr. 11 Târnăveni au reținut un tânăr de 18 ani din satul Idrifaia (comuna Suplac) pentru incendierea clopotniţei Bisericii Reformate, distrusă în totalitate în urma unui incendiu provocat intenționat și care a fost produs în 8 februarie, la ora 3. În acest moment, tânărul este arestat preventiv și va fi prezentat instanţei de judecată de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târnăveni.

 

Pompierii militari de la Secţia Târnăveni care au intervenit pentru stingerea incendiului au opinat că probabila cauză a fost “acţiune intenţionată cu flacără deschisă”. Clopotniţa (construită din lemn) se află în apropierea bisericii reformate, clădire edificată în anul 1785 pe locul unei vechi capele romano-catolice de urmașii lui Leonard Barlabásy, fostul vicevoievod al Transilvaniei și vicecomite al secuilor (în perioada 1501-1525).

 

În subsolul bisericii se află cripta familiei nobiliare Barlabásy, acolo fiind mormintele contelui Samuel Bethlen de Ictar și al soției sale, contesa Borbála Keresztes de Várhegy, al fiului acestora, contele Dominic Bethlen de Ictar, și al soției sale, baroneasa Maria Wesselényide de Hodod, precum și al contesei Iuliana Teleki de Sic (nepoata contelui Samuel Bethlen).

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare