Plan de investiții de 600 mil. euro în aeroporturi, finanțate în proporție de 75% de UE

FINANȚARE. Autoritățile locale din România plănuiesc investiții în valoare de 600 de milioane de euro pentru a impulsiona aeroporturile regionale, estimează Ziarul Financiar, pe baza principalelor proiecte anunțate până în prezent.

Pe listă se află singurul proiect pentru un nou aeroport, cel de 130 mil. euro situat la Brașov, care va fi pus în funcțiune în acest an.

Aeroportul din Craiova va începe cea mai mare investiție de extindere la nivel local. Va fi construit un nou terminal pentru transportul aerian de marfă în cadrul unui proiect prevăzut să coste aproximativ 100 mil. euro. Prin acest proiect, Craiova își propune să devină un pol de dezvoltare pentru întreaga regiune de sud-vest a Olteniei.

Finanțarea proiectelor întocmite de autoritățile locale este asigurată din mai multe surse: în principal din bugetul Uniunii Europene, dar și din bugetul național, bugetele administrațiilor locale și veniturile aeroporturilor.

“Toate aeroporturile regionale derulează lucrări de infrastructură foarte importante, finanțate în proporție de 75% din fonduri europene, restul banilor venind din fonduri de stat, în timp ce noi, aeroporturile, avem o contribuție în funcție de mărimea, de proiectul respectiv”, a declarat David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România și director al Aeroportului Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare