Planuri pentru un parc fotovoltaic de 48,5 hectare în județul Mureș

SUSTENABILITATE. Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a ajuns la o concluzie în ceea ce privește proiectul “Parc de panouri fotovoltaice în vederea producerii de energie electrică în localitatea Voivodeni” propus pentru amplasare în extravilanul comunei Voivodeni. Într-o ședință de lucru recentă, s-a decis că acest proiect nu necesită evaluarea impactului asupra mediului.

Decizia a fost publicată pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș în data de 17 ianuarie 2024 și face referire la planurile elaborate de societatea Energygold SRL Târgu Mureș. Conform documentului, proiectul vizează amplasarea unui parc fotovoltaic pe un teren de 48,5 hectare și constă în instalarea a 47.236 de panouri fotovoltaice cu o capacitate de 665 W fiecare.

Potrivit proiectului deciziei etapei de încadrare, se va utiliza un sistem format din nouă invertoare identice trifazice, fiecare având o putere de realimentare de 3150 kVA. Acestea vor fi amplasate împreună cu un transformator ridicător de tensiune la 20 kV în posturi special amenajate, echipate cu disjunctoare mecanice de curent continuu și disjunctoare de curent alternativ pe medie tensiune. Panourile fotovoltaice vor fi dispuse în şiruri egale, iar puterea electrică instalată va fi de 28,350 MW. Energia produsă va fi livrată în Sistemul Energetic Național.

În cadrul proiectului, se vor lua în considerare toate aspectele legate de protecția mediului și de impactul asupra comunității locale. De asemenea, se vor implementa măsuri adecvate pentru minimizarea eventualelor impacte negative asupra biodiversității și a peisajului înconjurător.

Această decizie reflectă o preocupare pentru dezvoltarea sustenabilă și utilizarea resurselor regenerabile de energie în vederea reducerii dependenței de sursele tradiționale de energie electrică. Prin implementarea acestui proiect, se va contribui la creșterea capacității de generare a energiei verzi și la reducerea emisiilor de carbon în atmosferă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare