Ploi torențiale, cu descărcări electrice și grindină, în mare parte din țară, până joi seară

METEO. Meteorologii anunță că în mare parte a țării va ploua și va fi vânt puternic, până joi seară, iar pentru patru județe a fost emisă avertizare cod galben.
Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă informare meteo pentru intervalul marți, ora 18.00 – joi, ora 20.00, vizând ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului.

Conform ANM, în intervalul menționat, local și temporar va ploua în centrul, sudul și estul țării. Se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp în special în zonele de deal și de munte. Pe arii restrânse mai ales pe parcursul zilei de joi (20 aprilie) vor fi descărcări electrice și grindină.

În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini de peste 1700 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea unele intensificări în estul și sud-estul teritoriului, precum și în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45…55 km/h.

De asemenea, a fost emisă și o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru județele Tulcea, Constanța, Ialonița și Călărași.

În intervalul marți, ora 22.00 – miercuri, ora 18.00, în Dobrogea și sud-estul Munteniei vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă și, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, conform ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare