PM Ciuca: România urmează să implementeze reforma structurală a educației

REFORMĂ. România va implementa o reformă structurală a învățământului prin pachetul de legi care a fost elaborat de Ministerul Educației și care a fost prezentat de ministrul Ligia Deca, spune premierul Nicolae Ciucă.

Cele două proiecte legislative – care reglementează învățământul preuniversitar și superior – vor introduce norme și practici din state europene cu tradiții vechi în educație și cu rezultate bune pe plan internațional. Pilonii pe care se bazează cele două legi sunt și principiile pe care PNL le-a susținut în ultimii ani și care se regăsesc în raportul prezidențial ‘România Educată’: accesul neîngrădit la școlarizare pentru toți, prevenirea și combaterea fenomenului de abandon școlar, susținerea performanței și calității actului educațional“, a scris premierul, luni seară, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit premierului Ciuca, “cel mai important aspect este centrarea întregului sistem de educație pe beneficiarii săi, elevii și studenții“.

Portofoliul educațional, consilierea școlară și configurarea personalizată a programei sunt doar câteva dintre elementele care vor alinia învățământul românesc la standardele europene“, a scris premierul.AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare