POL propune absorbția fondurilor europene și atragerea investitorilor pentru un Târgu Mureș prosper / A POL az európai források felhasználását és a befektetők idevonzását javasolja a virágzó Marosvásárhely érdekében

ELECTORAL. Partidul Oamenilor Liberi (POL) prioritizează absorbția maximală a fondurilor europene, recunoscându-le ca principala sursă de dezvoltare a orașului, în special pentru obiectivele majore de investiții. În bugetul pe anul 2024, fondurile europene reprezintă 25% (153 milioane lei din 604 milioane lei). POL propune dublarea numărului de angajați ai Primăriei dedicați proiectelor europene, având în vedere că orașul a accesat până acum doar un sfert din ceea ce putea obține. O colaborare eficientă cu Guvernul va permite, de asemenea, atragerea altor fonduri naționale prin diverse programe de finanțare, accelerând astfel dezvoltarea urbană.

POL consideră esențială atragerea investitorilor prin crearea unei imagini pozitive a orașului și asigurarea unui mediu prietenos pentru afaceri. Investitorii sunt atrași de orașe unde nu li se cer beneficii pentru facilitarea avizelor și autorizațiilor, iar POL se angajează să sprijine și să nu descurajeze investitorii prin comportament și atitudine. O campanie eficientă de PR, desfășurată la nivel național, va consolida imaginea unui Târgu Mureș în plină dezvoltare. Având în vedere că orașul va fi la intersecția a două mari autostrăzi, această poziție strategică va reprezenta un avantaj suplimentar pentru atragerea investițiilor.
Primarul, împreună cu echipa POL, va menține un dialog constant cu oamenii de afaceri locali, mulți dintre aceștia având relații în Occident și experiență în atragerea investițiilor străine. Această colaborare va facilita implementarea proiectelor și dezvoltarea unor parteneriate strategice, contribuind la prosperitatea orașului.

VÁLASZTÁSI.  A Szabad Emberek Pártja (POL) az európai források maximális felhasználását helyezi előtérbe, azokat a város fejlődésének fő forrásaként ismeri el, különösen a jelentősebb beruházási célok esetében. A 2024-es költségvetésben az európai források 25%-ot képviselnek (153 millió lej a 604 millió lejből). A POL javaslata alapján a szükséges megduplázni a Városháza európai projektekkel foglalkozó munkatársainak számát tekintetve, hogy az elérhető teljes összegből város eddig csak annak negyedéhez fért hozzá. A kormánnyal való hatékony együttműködés más nemzeti források bevonását is lehetővé teszi különböző finanszírozási programokon keresztül, ezzel is gyorsítva a városfejlesztést.

A POL elengedhetetlennek tartja a befektetők idevonzását a városról alkotott pozitív kép kialakítása és a vállalkozásbarát környezet biztosítása révén. A befektetőket azok a városok vonzzák, ahol nem kérnek tőlük „figyelmességeket” a jóváhagyások és engedélyek megszerzésének könnyítése érdekében, a POL pedig elkötelezett amellett, hogy magatartásával és hozzáállásával támogassa, és ne eltántorítsa a befektetőket. Egy országos szinten végrehajtott hatékony PR-kampány erősíti a fejlődő Marosvásárhely imázsát. Tekintettel arra, hogy a város két nagy autópálya kereszteződésében helyezkedik el, ez a stratégiai pozíció további előnyt jelent a befektetések idevonzásában.
A polgármester, a POL csapatával együtt folyamatos párbeszédet folytat a helyi üzletemberekkel, akik közül sokan rendelkeznek nyugati kapcsolatokkal és külföldi tőke bevonzásával kapcsolatos tapasztalattal. Ez az együttműködés elősegíti a projektek megvalósítását és a stratégiai partnerségek kialakítását, hozzájárulva a város jólétéhez.

 

Comandat de: Partidul Oamenilor Liberi (POL)
CUI mandatar financiar: 21240253

Executat de: Asociația “Romanii Uniti Acasa – RUA” – Msnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare