Posibila creștere a facturii la gaze pentru apartamentele de 2 camere: noua taxă recomandată de FMI

FACTURI. Introducerea taxei pe carbon, recomandată de FMI, ar putea avea impact asupra bugetului românilor, deja afectat de inflație, prin majorarea facturilor, impozitelor și prețurilor la carburanți. Această taxă ar viza atât cei care utilizează mașina, cât și cei care se încălzesc cu sobe, afectând inclusiv comunitățile rurale cu venituri reduse.

“FMI propune introducerea unei taxe pe carbon pentru reducerea deficitului bugetar. Această taxă ar afecta costurile facturilor, impozitelor și ar duce la creșterea prețurilor la carburanți”.

Un exemplu concret arată că un apartament cu două camere, care utilizează gaze naturale, ar emite aproximativ 2 tone de carbon pe an. Această emisie ar putea traduce automat în facturi mai mari sau impozite crescute. La un apartament cu 2 camere, costul anual cu gazele, în prezent de 3.100 de lei, ar putea ajunge la 3.900 de lei cu introducerea taxei. De asemenea, prețurile la carburanți ar putea crește cu aproximativ 12%, impactând bugetul celor care depind de mașini pentru deplasare.

Cu toate acestea, aceste propuneri rămân în stadiul de recomandări din partea FMI, urmând să fie discutate pentru a putea fi implementate în viitorul apropiat, cu scopul de a aduce mai mulți bani la bugetul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare