Postul Paștelui 2025: rețete delicioase și recomandări pentru o perioadă de reflecție și mâncare sănătoasă

REȚETE DE POST. Începând de luni, 3 martie, credincioșii au intrat în cel mai lung și aspru post din an, Postul Paștelui, o perioadă de 40 de zile dedicată rugăciunii și regăsirii spirituale în pregătirea pentru celebrarea Învierii Domnului pe 20 aprilie. Deși în această perioadă se renunță la alimentele de origine animală, există o varietate de rețete delicioase pe care le poți încerca.

Rețete de post delicioase
1. Ciorbă de legume

Ingredientele necesare:

1 ceapă
2 morcovi
1 ardei gras
1 cartof mare
1 zucchini
1/2 varză mică
2 roșii
1 litru apă
2 linguri ulei de măsline
Sare și piper după gust
Mărar sau pătrunjel proaspăt

Mod de preparare: Se taie legumele în cuburi mici. Într-o oală, se încinge uleiul și se călesc ceapa și morcovii, adăugând o pătrime de sare. Apoi se adaugă restul legumelor, se toarnă apa și se lasă la fiert la foc mic timp de 30-40 de minute. La final, se adaugă roșiile tăiate și verdeața.

2. Ardei umpluți de post

Ingredientele necesare:

6 ardei grași
200 g orez
1 ceapă
1 morcov
1 zucchini
2 roșii
2 linguri ulei de măsline
Sare, piper, ierburi de Provence
1 linguriță pastă de tomate

Mod de preparare: Se curăță ardeii și se spală. Orezul se fierbe timp de 5 minute. Se călesc ceapa și morcovul într-o tigaie cu ulei, se adaugă dovlecelul și roșiile. După ce s-au înmuiat, se adaugă orezul și condimentele. Se umplu ardeii cu amestecul obținut, se așază într-un vas și se fierb timp de 30-40 de minute.

3. Dovlecei umpluți cu orez și legume

Ingredientele necesare:

4 dovlecei mari
100 g orez
1 ceapă
1 morcov
1 ardei gras
2 linguri pastă de tomate
1 lingură ulei de măsline
Sare, piper și ierburi după gust

Mod de preparare: Se taie dovleceii pe jumătate și se scobesc. Orezul se fierbe în apă cu sare timp de 10 minute. Ceapa, morcovul și ardeiul se toacă și se călesc, apoi se adaugă pasta de tomate și orezul fiert. Se umplu dovleceii și se coc la 180°C timp de 30-40 de minute.

4. Supă cremă de cartofi și praz

Ingredientele necesare:

4 cartofi mari
1 praz
1 ceapă
2 linguri ulei de măsline
1 litru apă
Sare și piper după gust
1 linguriță de cimbru

Mod de preparare: Se toacă cartofii, prazul și ceapa, apoi se călesc în ulei. Se adaugă apa și se fierbe totul până când cartofii sunt fierti. Se pasează cu un blender, se condimentează și se servește cu crutoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare