Poveste emoționantă cu delfini – Enzo Maiorca, eroul subacvatic

LIFE. Celebrul scafandru italian Enzo Maiorca se pregătea să se scufunde în apele calde ale Siracuzei, discutând cu fiica sa, Rossana, care se afla pe barcă. În momentul în care era gata să se scufunde, a simțit o lovitură ușoară în spate. Când s-a întors, a văzut un delfin care părea să-i ceară ajutorul.

Realizând că delfinul nu se juca, ci încerca să-i comunice ceva, Enzo a decis să-l urmeze sub apă. La aproximativ 12 metri adâncime, a descoperit un alt delfin prins într-o plasă abandonată. Fără a pierde timp, Enzo i-a cerut fiicei sale să aducă cuțitele de scufundare și să-l urmeze.

În câteva minute, cei doi au reușit să elibereze delfinul captiv, care, la limita forțelor sale, a reușit să iasă la suprafață. Delfinul a emis un „strigăt aproape uman”, după cum l-a descris Maiorca. Este important de știut că un delfin poate rezista sub apă timp de până la 10 minute, după care riscă să se înece.

După eliberare, delfinul, încă uimit, a fost controlat de Enzo, Rossana și celălalt delfin. Apoi, spre surprinderea tuturor, s-a dovedit că era o femelă delfin care a născut imediat un pui. Tatăl delfin a înconjurat familia nou-formată și, într-un gest de recunoștință, s-a apropiat de Enzo și i-a atins obrazul, ca și cum l-ar fi sărutat. După acest moment emoționant, delfinii s-au îndepărtat încet.

Enzo Maiorca și-a încheiat povestea cu un mesaj profund: „Până când omul nu va învăța să respecte și să dialogheze cu lumea animală, nu va putea niciodată să-și cunoască adevăratul rol pe acest Pământ.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare