PPE propune revizuirea normelor privind emisiile automobilului în UE pentru a permite motoarele cu combustie după 2035

AUTO. Cea mai influentă formațiune din Parlamentul European, Partidul Popular European (PPE), urmează să propună o revizuire a normelor privind emisiile automobilelor, în scopul de a permite funcționarea motoarelor cu combustie și după anul 2035. Această inițiativă reflectă dorința PPE de a susține obiectivele climatice ale Uniunii Europene (UE), dar și de a reduce birocrația și de a deschide calea către inovații tehnologice.

Schimbarea direcției: de la “Green Deal” la “Green Growth Deal”
PPE intenționează să transforme actualul “Green Deal” în “Green Growth Deal”. Această nouă orientare va fi discutată la reuniunea partidului care va avea loc la Cascais, Portugalia. Noua abordare pune accentul pe protejarea companiilor și gospodăriilor, în timp ce susține obiectivele climatice ale UE de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030 și de atingere a neutralității climatice până la mijlocul secolului.

Revizuirea normelor și tehnologiile alternațive
PPE a subliniat necesitatea unei revizuiri a reglementărilor privind emisiile automobilelor, prevăzute inițial pentru 2026, cu posibilitatea de a include amendamente care să permită folosirea combustibililor sintetici după 2035. Această tehnologie ar putea oferi o alternativă viabilă la automobilele electrice, având un impact redus asupra mediului pe tot parcursul ciclului lor de viață. Germania a solicitat încorporarea acestui obiectiv în legislație, iar PPE susține accelerarea procesului de revizuire a legii.

Sprijinul pentru industrie și gospodării
Într-un document de strategie pentru următorii cinci ani, PPE subliniază importanța sprijinirii industriei și gospodăriilor pentru a face față tranziției ecologice. Peter Liese, europarlamentar german și coordonator al politicilor de mediu în cadrul PPE, a declarat că partidul susține obiectivele climatice, dar dorește să le atingă cu mai puțină birocrație și mai multă deschidere tehnologică.

Răspunsul la îngrijorările alegătorilor
Popularii europeni răspund astfel îngrijorărilor tot mai mari ale alegătorilor cu privire la costurile ridicate ale tranziției ecologice, care au contribuit la creșterea sprijinului pentru partidele conservatoare și cele de extremă dreapta la alegerile europarlamentare din iunie. Avansul populismului ar putea slăbi hotărârea guvernelor de a transforma promisiunile în legi menite să reducă emisiile de carbon în domenii precum transportul, încălzirea și agricultura.

Alte priorități ale PPE
Pe lângă revizuirea normelor privind emisiile automobilelor, PPE are în vedere și alte priorități importante pentru Europa. În planul său în cinci puncte, PPE propune consolidarea apărării, oprirea migrației ilegale, impulsionarea economiei și comerțului blocului comunitar, și transformarea UE într-o entitate mai eficientă și democratică.

PPE propune o abordare echilibrată în lupta împotriva schimbărilor climatice, care să sprijine atât obiectivele climatice ambițioase ale UE, cât și nevoile industriei și ale gospodăriilor. Revizuirea normelor privind emisiile automobilelor și promovarea combustibililor sintetici reprezintă un pas important în această direcție, aducând inovații tehnologice și reducând birocrația. Acest demers reflectă angajamentul PPE de a transforma provocările climatice în oportunități de creștere economică și dezvoltare sustenabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare