Pregătirea spirituală pentru Postul Paștelui: Săptămâna Albă și alimentele fără restricții

POST. Creștinii ortodocși se pregătesc pentru cel mai riguros post din an, cel al Paștelui, iar astăzi începe Săptămâna Albă, cunoscută și sub numele de Săptămâna Brânzei. Această perioadă înseamnă abstinența totală de la carne, iar singurele produse de origine animală permise sunt lactatele și ouăle. În plus, fructele și legumele pot fi consumate fără restricții.

Pe piețe, vânzătorii s-au adaptat cererii din această perioadă. Verdețurile și legumele proaspete, lactatele și ouăle sunt cele mai căutate produse în Săptămâna Albă. Comercianții speră la o creștere a vânzărilor, în special pentru verdețuri, fasole și cartofi. Vedetele tarabelor sunt urzicile și leurda.

În această perioadă, ne pregătim atât fizic, cât și psihic pentru postul care urmează. Este o trecere treptată, lină, de la o alimentație bazată pe produse de origine animală la una vegetariană. Dieticianul Daniela Bălănucă recomandă asocierea leguminoaselor cu pâine integrală, paste sau orez integral, mămăliguță și legume proaspete de sezon, completate la final cu o cantitate mai mică de nuci și semințe.

Săptămâna Albă este și o perioadă de pregătire spirituală pentru Postul Paștelui. Preotul Adrian Duțuc explică semnificația acestei săptămâni, care precede unul dintre cele mai aspre posturi, Postul Paștelui, care durează aproape șapte săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare