PREMIERĂ ÎN ROMANIA – La aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj pasagerii NU mai sunt nevoiți să scoată lichidele din bagajul de mână pentru controlul de securitate

TRAVEL. Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a beneficiat de echipamente care pot analiza conținutul lichidelor, achiziționate din fonduri europene și contribuția asigurată din fonduri de la stat – în total 98%.
Începând cu 14 iulie, pasagerii nu mai sunt nevoiți să scoată lichidele din bagajul de mână pentru controlul de securitate, tehnologia fiind unică în România și introducând Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj printre putinele din Europa care beneficiază de o astfel de tehnologie.
 
Totodată, au fost achiziționate și echipamente de scanare a bagajelor de cală de tip CTX, cu un nivel superior de detectare a explozibililor. Cele două tipuri de echipamente de securitate au fost achiziționate cu finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Valoarea totală a celor 2 proiecte pentru echipamentele de securitate este de 42.395.371,39 de lei, din care 28.164.219,89 sunt fonduri asigurate de Uniunea Europeană, iar 4.307.468,91 de lei sunt de la Bugetul de Stat.
 
În ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a semnat un nou contract de finanțare din fonduri europene pentru construirea unei noi platforme cu 4 locuri de staționare a aeronavelor. Valoare proiectului este de 31.283.287,86 de lei, din care 10.589.901,90 de lei reprezintă fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană și 1.619.632,05 de la Bugetul de Stat.
 
“Lichidele și electronicele mari nu se mai scot, nu este o limită de cantitate, dar pasagerii aflați în tranzit trebuie să verifice dacă pe aeroportul de tranzit vor fi supuși unui nou control de securitate. Este posibil, în acest caz, să nu îi fie acceptate lichidele pe aeroportul de tranzit, trebuie să se informeze la compania aeriană. Este o facilitate importantă și pentru că în zona restricționată de pe toate aeroporturile, inclusiv pe Aeroportul Cluj, și apa, și alte băuturi sunt destul de scumpe. În acest moment, este o facilitate importantă mai ales pentru cei care călătoresc cu copii”, a declarat directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo.
 
Cătălina Lumperdean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare