Premierul anunță o reformă în acordarea de avize – companiile vor avea acces mai simplu la autorizații

ADMINISTRAȚIE. Premierul Marcel Ciolacu a făcut public marți planurile pentru o modificare semnificativă în procesul de acordare a avizelor pentru companii și instituțiile publice. Potrivit declarațiilor sale, viitoarea schimbare va permite obținerea avizelor necesare de la un singur serviciu unic din subordinea fiecărui minister, eliminând necesitatea de a solicita avize de la mai multe agenții din subordinea aceluiași minister.

Această schimbare vine ca răspuns la dificultățile întâmpinate de companii și instituții în procesul de obținere a avizelor necesare pentru diferite activități. Premierul a subliniat că noul sistem va simplifica și eficientiza procesul, eliminând birocrația excesivă și redundanța.

“Eu creez în acest moment cadrul legislativ pentru implementarea viitoarelor reforme. Nu neapărat oameni pe care să îi dăm afară, dar trebuie să fie mai eficienți. Avizarea la transporturi sau la mediu, indiferent că ești privat sau autoritate publică… Ca să îți iei niște avize, trebuie să bați la nu știu câte agenții, nu știu câte instituții. Prin reorganizare va fi un singur serviciu unic în subordinea ministerului, cum e și normal, care se ocupă de toate avizările de la toate subordonate. Încercăm să și comasăm între ele, pentru că unele au aceleași atribuții”, a declarat premierul.

Această inițiativă reflectă angajamentul guvernului de a simplifica și moderniza administrarea publică, în vederea creșterii eficienței și facilitării activităților economice. Prin concentrarea avizelor într-un singur serviciu, se urmărește reducerea birocrației și accelerarea procesului de autorizare, în beneficiul atât al sectorului privat, cât și al instituțiilor publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare