Presa maghiară: Salariile din România sunt mai mari decât în Ungaria

ECONOMIE. Potrivit Daily News Ungaria, ungurii au salarii minime mai mici decât în România. Datele statistice privind salariile minime din Uniunea Europeană arată că Ungaria, Letonia și Bulgaria au cele mai mici venituri minime din UE.

În 2019, salariul minim din Ungaria era cu 20 de euro mai mare decât în România, iar în decembrie anul trecut, românii încasau cu 12 euro mai mult. În același timp, persoanele care nu au copii câștigă al treilea salariu mai puțin din UE, în timp ce salariile lor ar fi mai mari în Slovacia, Cehia și chiar Slovenia.

Daily News Ungaria despre salariul minim în UE

Merită menționat că analiza se referă la salariul minim. De asemenea, trebuie spus că există șase țări care nu au o lege a salariului minim: Austria, Danemarca, Finlanda, Suedia și Italia.

În România, legislația privind salariul minim a fost modificată recent, iar angajatorii nu pot plăti angajații mai puțin de 377 de euro net. Pentru acest salariu, angajatorii susțin 598 de euro, cu tot cu taxe.
Măsura este menită să îi ajute pe cei nevoiași în contextul inflației galopante de două cifre din țară. Salariul mediu net în România este de aproximativ 800 de euro, în timp ce în Ungaria este ceva mai mare, de aproximativ 850 de euro, deoarece în Ungaria taxele sunt mai mici decât în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare