PREȘEDINTELE ÎN MUREȘ – Klaus Iohannis, la spitalul modular din Târgu Mureș: „Unitatea suport COVID-19 va deveni funcțională în câteva zile”

0
3258

VIZITĂ. Președintele României, Klaus Iohannis, aflat sâmbătă, 9 mai 2020, la Târgu Mureș, a precizat că a venit la Sala de Sport „Dr. Anton Pongracz” din campusul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade”, transformată în spital COVID-19 de tip modular, cu 90 de paturi, pentru a sublinia că “este un exemplu foarte bun de colaborare a autorităților locale și centrale” și că unitatea suport COVID-19 va deveni funcțională în câteva zile.

 

 

“Din păcate, aici la Târgu Mureș au fost relativ multe cazuri de COVID-19, dar mi-a plăcut că toți cei implicați (Consiliul Județean, Prefectura, Universitatea, Spitalul, Ministerul Sănătății) au fost prevăzători și s-au pregătit.

 

Epidemia este între noi, avem și astăzi 320 de cazuri noi și atrag atenția că peste o săptămână expiră starea de urgență, din păcate, asta nu înseamnă că epidemia s-a terminat. Trebuie să avem foarte mare grijă ca atunci când vom putea să ne mișcăm mai liber să nu avem o explozie de cazuri noi. Sunt reguli simple: trebuie să păstrăm distanța, să purtăm mască, să ne spălăm foarte des pe mâini, să avem grijă mai multă fiecare de noi și de cei cu care relaționăm.

 

15 mai este doar un termen administrativ, dar din păcate epidemia nu se arată în retragere. Mare-mare grijă, vă rog, dragi români, să nu dăm cu piciorul la tot ceea ce am realizat în ultimele două luni cu mari sacrificii – și știu că fiecare dintre voi a avut de îndurat lucururi complicate în această stare de urgență”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

 

Vali STOICA

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ