Președintele Iohannis promulgă legea pentru modernizarea sistemului informatic al Ministerului Finanțelor

LEGE. Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență privind unele măsuri pentru consolidarea capacităților tehnice necesare funcționării sistemului informatic al Ministerului Finanțelor.

Ordonanța de Urgență reglementează acțiunile tehnice și administrative necesare modernizării centrului de date din Brașov, subordonat Ministerului Finanțelor. Aceste măsuri includ relocarea și găzduirea intermediară a sistemelor de comunicații și tehnologiei informației, precum și consolidarea capacităților tehnice pentru dezvoltarea și funcționarea sistemului informatic al Ministerului Finanțelor prin construirea unui nou centru de date.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) furnizează consultanță specializată Ministerului Finanțelor în procesul de retehnologizare a centrului de date menționat.

STS oferă și asistență tehnică pentru elaborarea documentațiilor aferente procesului de retehnologizare și participă cu specialiști în domeniu, ca experți cooptați, în procedurile de achiziție organizate în acest scop de către Ministerul Finanțelor, precum și în etapele de testare și recepție.

Până la finalizarea procesului de retehnologizare a centrului de date, sistemele de comunicații și tehnologiei informației ale Ministerului Finanțelor sunt găzduite în spații tehnice din centrele de date aflate în administrarea STS, în limita resurselor disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare