Președintele Klaus Iohannis și vicepreședinta Comisiei Europene, Vera Jourova -discuții despre aderarea la Spațiul Schengen și reformele din justiție

POLITCĂ. Klaus Iohannis, Președintele României, s-a întâlnit luni cu vicepreședintele Comisiei Europene pentru valori și transparență, Vera Jourova, pentru a discuta despre o serie de subiecte de interes. Discuția a inclus următoarele teme principale:

1. Statul de Drept și reformele din Justiție – Președintele Iohannis și vicepreședinta Jourova au discutat despre evoluția statului de drept în România și progresul în implementarea reformelor din justiție. Aceasta este o temă importantă pentru UE, iar România se angajează să mențină un sistem judiciar independent și eficient.

2. Aderarea României la Spațiul Schengen – Aderarea la Spațiul Schengen este o prioritate pentru România, iar această discuție a vizat progresele și eforturile depuse pentru a îndeplini criteriile necesare pentru a deveni membru al zonei Schengen.

3. Sprijin pentru Ucraina – România și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina în contextul tensiunilor regionale și conflictului din estul Ucrainei. Dialogul a inclus discuții privind evoluțiile politice, economice și securitatea în regiunea Mării Negre.

4. Situația din Orientul Mijlociu – Președintele Iohannis și vicepreședinta Jourova au discutat despre situația din Orientul Mijlociu, inclusiv evoluțiile politice și securitatea în regiune.

Am avut astăzi, la Bucureşti, o discuţie excelentă cu vicepreşedinta Comisiei Europene, Vera Jourova, despre statul de drept şi reformele din justiţie, aderarea României la Schengen, sprijinul pentru Ucraina, situaţia din Orientul Mijlociu. I-am mulţumit vicepreşedintei Jourova pentru sprijinul său nepreţuit şi constant pentru România“, a transmis şeful statului într-un mesaj postat pe Facebook de Administraţia Prezidenţială.

Această întâlnire a fost o ocazie importantă pentru România de a discuta cu un oficial de rang înalt al Comisiei Europene despre aspectele cheie ale agendei europene și internaționale. De asemenea, aceasta subliniază sprijinul constant al UE pentru eforturile României în ceea ce privește statul de drept și reformele din justiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare