Președintele Iohannis: interzicerea comercializării băuturilor energetice minorilor, o măsură pentru protejarea sănătății tinerilor

LEGE. Președintele Klaus Iohannis a semnat luni legea care interzice ferm comercializarea băuturilor energizante către minori. Această decizie marchează o modificare și completare a Legii nr. 61/1991, având ca scop sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Conform noilor prevederi legislative, se interzice comercializarea băuturilor energizante care conțin combinații diverse de carbohidrați, vitamine și minerale, însoțite de două sau mai multe substanțe, printre care cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona și alți compuși cu efect de stimulare a sistemului nervos central. Această interdicție se aplică în instituțiile de învățământ, cele de sănătate și cele destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate.

Legea prevede sancțiuni drastice pentru operatorii economici care încalcă aceste reguli, inclusiv amenzi ce pot ajunge până la 30.000 de lei, în funcție de gravitatea încălcării. În cazul repetării contravențiilor, se instituie și măsura suspendării activității localului public pentru o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile.

Această inițiativă legislativă a fost adoptată în contextul preocupărilor tot mai mari privind impactul consumului de băuturi energizante asupra sănătății tinerilor și a consecințelor negative asupra comportamentului acestora în instituțiile de învățământ sau de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare