PREVIZIBIL – După ce a fost dat afară din ALDE, deputatul mureșean Doru Oprișcan s-a refugiat în PPU, partidul „Stăpânului Antenelor”, Dan Voiculescu

1
908
Doru Oprișcan

TRASEISM POLITIC. După ce președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a înlocuit conducerea filialei Mureș (aflată sub controlul cuplului Dorin Florea & Claudiu Sergiu Maior, prin deputatul Mihai Doru Oprișcan), numindu-l ca președinte interimar pe Traian Bendorfean, trioul Florea & Maior & Oprișcan a plecat din partid spre unde au mai găsit uși deschise.

 

Astfel, Maior a ajuns în noua ogradă a pesedistului Ponta (Pro România), de unde forțează o candidatură la Primăria Târgu Mureș, Florea și-a anunțat candidatura la președinția Consiliului Județean Mureș din postură de independent (după ce a negociat susținerea mai multor partide), iar Oprișcan s-a înrolat în partidul „Stăpânului Antenelor”, Dan Voiculescu, respectiv în Partidul Puterii Umaniste (social-liberal).

 

Practic, deputatul mureșean Oprișcan (trimis în Parlament de simpatizanții liberali) a rezistat în ALDE vreo 10 luni. Ideea e că a găsit un nou partid, de această dată de sub pulpana PSD (în parlament, PPU este afliat la Grupul PSD, iar la europarlamentare a candidat pe listele acestui partid).

 

Oprișcan (64 de ani) este fost director al FPS Mureș (1997-2000) și al combinatului „Azomureș” (2000-2001), trecut până acum prin PNȚCD, PNL, PDL, PNL, ALDE și acum PPU, este la cel de-al doilea mandat de deputat de Mureș (după cel din 2008-2012) și considerat unul dintre locotenenții celui care a condus timp de 20 de ani administrația municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea.

 

Noul partid al lui Oprișcan, unul cotat ca popularitate sub marja de eroare, a fost condus de Ramona Bruynseels (care a renunțat la partid după ce a pierdut campania pentru prezidențiale cu 2,65%), iar din februarie este condus de fostul vicepreședinte, Daniel Ionașcu, fiind considerat un refugiu de vreme rea pentru parlamentarii care își pierd partidele (acum au 9 deputați și 2 senatori, printre cei mai notorii idezirabili fiind Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu și Steluța Cătăniciu).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Din pacate traseismul, sovinismul,incompetenta,relatiile cu interlopi si famiglia sunt apreciate de marea majoritate ale tirgumuresenilor.Cum s-a ajuns aici?In anii 90 s-a dat startul la jefuirea orasului,dupa care au aparut familii foarte bogate care pentru consolidarea si apararea avutiilor lor furate prin inselatorii, minciuni, promovarea sovinismului au reusit sa alunge partea civilizata a populatiei inlocuindu-i cu derbedei.Derbedeii suprapopulati in timp au decis ,decid si vor decide soarta orasului Tg.Mures.Pacat!

LĂSAȚI UN MESAJ