Prima barză la cuibul amenajat de Asociația Milvus în Dumbrăvioara

A VENIT PRIMĂVARA. Asociația Milvus aduce primavara prin imaginile capturate de camera 2 instalată pe cuibul monitorizat de asociație. Aceștia au scris pe pagina lor de Facebook:

“Azi dimineță a apărut prima barză în cuibul din Dumbrăvioara, de unde transmite camera 2. Într-un interval de 15 minute trei spectatori au trimis o captură de ecran: Natalia Lazar, Kertész Kati și Ghizella Trifoi. Mulțumim și felicitări, atenția lor va fi răsplătită cu un pachet surpriză Milvus.”

Președintele Asociaței Milvus, Papp Tamás ar fi de părere că pasărea ar putea să fie doar în trecere.

Eu mă uit la cele două cuiburi care sunt online la Dumbrăvioara și nu este nici-o barză. Asta nu înseamnă nici că este, nici că nu este pe moment. Dar putem spune că o barză rămâne la acel cuib în momentul în care de câteva zile revine la cuib, începe să aranjeze cuibul, vedem că stă stabil. Am mai avut ani în care barza a poposit la cuib la începutul lui martie, după care a plecat și au venit alte berze în locul ei. Așa că, pe moment, știm că o barză în 14 martie s-a oprit, dar nu știm sigur dacă va rămâne aici.”

Pe lângă cuibul 2 ocupat, fie și în treacăt de prima barză, pe cealaltă cameră web a asociației care focalizează cuibul 1 putem observa și câteva stăncuțe.

Mă uit la o stăncuță acum care practic fură niște crengi din cuib, că și ea își face cuibul altundeva. Își procură crengile din cuibul de barză. Stăncuțele rămân peste iarnă o parte, iar o parte mai mică probabil pleacă și vin de mai la nord de noi sau mai de la est, vin și din direcția Ucrainei și a Rusiei și iernează la noi, pentru că iernile la noi sunt mult mai blânde decât acolo. Sunt înrudite cu ciorile, deci arată ca ciorile, dar când vă uitați, capul păsărilor este mult mai deschis la culoare.

Camerele web ale Asociației Milvus de la Dumbrăvioara sunt foarte populare și cunoscute de iubitorii păsărilor din toată lumea. Până acum, de la redeschiderea lor în data de 8 martie anul acesta, cele 2 camere au adunat împreună aproape 5.000 de vizualizări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare