PRIMA COMANDĂ – A început derularea contractului de 1 milion de euro pentru reparații și întreținere a parcurilor din Târgu Mureș

PARCURI. În 21 martie 2019, municipalitatea Târgu Mureș, condusă de Dorin Florea, a rezolvat “ieftin” problema reparațiilor și întreținerii parcurilor de joacă, de odihnă și de câini din oraș (știm, în oraș nu există parcuri de câini, dar poate era important să fie multe obiective înscrise în contract).

 

Cum a rezolvat-o (în afară de “ieftin”, cum am precizat)? 
Semnând un contract pe trei ani cu un sereleu specializat 
pe... fabricarea articolelor de feronerie, Viva Com 
(administrat de Rodica Bîndilă și controlat de Grigore Duma, 
care este și director general al Sumel Electromureș, 
sereleu fost SA și deținut de Ioan Pompei Horja).

 

Ce înseamnă ieftin? Înseamnă că în cei trei ani de contract se vor plăti din bugetul urbei o sumă totală cuprinsă între 3,8 milioane de lei și 5,1 milioane de lei (exact: 5.173.575,18 lei + TVA, echivalentul a peste 1 milion de euro). Bine, și de ce așezăm acum litere-nșiruite? Pentru a vă anunța prima comandă de lucrări în baza respectivului contract, adică primul contract subsecvent (semnat în 14 iunie 2019). Pentru prestația pe 12 luni, Viva Com va primi aproximativ 90.000 de euro + TVA (exact: 421.638,64 de lei + TVA).

 

Cel mai probabil, lucrarea va fi suplimentată cu un nou contract subsecvent în acest an, pentru că suma minimă pe care Primăria trebuie să o plătească în trei ani, conform acordului cadru, este de 3,8 milioane de lei.

 

În 2016, Primăria Târgu Mureș a anunțat reabilitarea cu succes a 38 de parcuri situate în principalele cartiere ale orașului. Sigur, au trecut doi ani de la Marea reabilitare, așa că la finalul anului trecut, administratorii urbei au decis că parcurile trebuie reparate din nou. Și au executat în acest sens o procedură simplificată (cerere de oferte).

 

Acesta nu este singurul contract aflat în derulare între Primăria Târgu Mureș și sereleul specializat pe fabricarea articolelor de feronerie, Viva Com executând – în afara reparațiilor și întreținerii parcurilor de joacă, de odihnă și de câini –  și reparații ale terenurilor de sport și locurilor de agrement în perioada februarie 2019 – februarie 2020, lucrare în cuantum de 441.100 de lei + TVA (încă vreo 100.000 de euro) și contractată (în 6 februarie 2019) prin procedura “Cumpărare directă”.

 

Viva Com nu este un new-entry în panoplia firmelor care prestează pentru administrația condusă de Dorin Florea, dar ăsta-i doar un “amănunt” – în vara anului 2012, a decontat peste 300.000 de lei + TVA pentru mobilierul montat la Căsuța din Pădure de pe Platoul Cornești.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare