Primăria Miercurea-Ciuc face saltul digital: Aproape un milion de pagini de documente disponibile Online

DIGITALIZARE. Primăria Miercurea-Ciuc a realizat un pas semnificativ către modernizarea și facilitarea accesului la informații, prin digitalizarea arhivei sale de documente. Aproximativ un milion de pagini, create în ultimii zece ani, au fost transferate din arhiva fizică în cea digitală, marcând un moment important în proiectul „Digitalizarea procedurilor administrative la Primăria Miercurea-Ciuc”.

Primarul Korodi Attila, vorbind la o conferință de presă desfășurată în arhivele primăriei, a subliniat angajamentul instituției de a continua modernizarea. Proiectul nu se oprește doar la transferul documentelor, ci are în vedere să ofere cetățenilor posibilitatea de a accesa serviciile Primăriei utilizând orice dispozitiv digital.

O parte semnificativă a procesului de digitalizare a fost efectuată de către firma specializată SRGM Garanții Mobiliare SRL, care a scanat 586,742 de pagini într-un interval de două luni, adăugând metadate pentru o căutare eficientă. În paralel, personalul Primăriei a contribuit activ la procesul de digitalizare, aducând un total de 337,258 de pagini în sfera digitală.

Diverse categorii de documente au fost incluse în această transformare digitală, acoperind hotărârile Consiliului Local, dispozițiile primarului, autorizații de construire, certificate de urbanism, documente financiare și contabile, precum și informații despre proiectele și investițiile realizate între 2013 și 2022.

„Digitalizarea procedurilor administrative la Primăria Miercurea-Ciuc” a inclus, de asemenea, implementarea certificată a sistemului de management al calității ISO 9001:2015, precum și modernizarea infrastructurii informatice a instituției.

Primarul a subliniat că acest efort face parte dintr-un proces de transformare mai amplu și că în curând vor oferi un sistem digital de servicii online pentru cetățeni. Aceasta reprezintă o mișcare importantă către eficiența și transparența administrației publice locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare