Primarul Soós Zoltán reacționează la candidatura lui Horațiu Suciu

POLITICĂ. Primarul orașului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a exprimat marți opinia sa referitoare la anunțul doctorului Horațiu Suciu privind candidatura sa independentă pentru funcția de primar al municipiului, evidențiind că o astfel de candidatură ar putea contribui la desfășurarea unei campanii electorale demne și civilizate în oraș.

“Candidatura doctorului Suciu reprezintă o oportunitate pentru desfășurarea unei campanii electorale demne și civilizate în orașul nostru, axată pe programe și planuri de dezvoltare, și nu pe atacuri personale sau polemici. Anunțul făcut ieri nu m-a surprins, deoarece partidul său (PNL, n.r.) s-a retras de câteva luni din coaliția locală și se pregătește de mult timp pentru alegeri. Sper că profesorul Horațiu Suciu nu doar și-a dat demisia din funcțiile pe care le deținea în partid, ci va renunța și la practicile politice negative specifice partidului liberal”, a declarat primarul Soós Zoltán într-o conferință de presă.

Edilul a subliniat că îl respectă pe șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) Târgu Mureș, dr. Horațiu Suciu, și îi este recunoscător pentru că a salvat viața unuia dintre copiii săi.

“Îl respect foarte mult pe profesorul dr. Horațiu Suciu pentru că, acum mulți ani, el a efectuat o intervenție chirurgicală pe inima unuia dintre copiii mei, salvându-i astfel viața. Îi voi fi întotdeauna recunoscător pentru acest gest”, a adăugat Soós Zoltán.

Primarul este istoric arheolog de profesie și a candidat ca independent în 2020, beneficiind de susținerea UDMR și a Alianței PCM-PPMT.

Pe de altă parte, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) Târgu Mureș, dr. Horațiu Suciu, și-a anunțat candidatura la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș în calitate de independent, după ce a demisionat din toate funcțiile politice deținute în Partidul Național Liberal (PNL).

“Am demisionat din toate funcțiile politice în cursul acestei dimineți, inclusiv din cea de președinte al PNL Târgu Mureș și prim-vicepreședinte al filialei Mureș al Partidului Național Liberal, și am renunțat la calitatea de membru al partidului. Nu a fost o decizie ușoară, dar consider că este necesară pentru că astfel îmi declar public candidatura în calitate de independent la funcția de primar al Municipiului Târgu Mureș. M-am sacrificat atât politic, cât și profesional. Este clar că voi candida ca independent tocmai din acest motiv, deoarece cred că alegerea primarului nu este atributul unui partid, ci al locuitorilor orașului”, a declarat dr. Horațiu Suciu într-o conferință de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare