Primarul UDMR declarat incompatibil de ANI refuză să demisioneze

EXCLUSIV. După doi ani de când a fost sesizată, ANI (Agenția Națională de Integritate) a tras linia finală și a stabilit verdictul în cazul unui primar UDMR din județul Mureș. ”S-a constatat încălcarea regimului juridic al regimului de interese în materie penală”, a transmis instituția către persoana care a făcut sesizarea.

Primarul veșnic și asociațiile sale

Aflat la al șaselea mandat în fruntea comunei Acățari, Osváth Csaba a fondat două asociații împreună cu soția sa, unde a ocupat funcția de președinte și de vicepreședinte, dar a omis să menționeze amănuntele în declarațiile de interese. Ceea ce înseamnă un prim fals, așa cum a reclamat o persoană.

Prima organizație nonguvernamentală a fost pusă pe picioare în 2003 (Asociația Rază de Soare) și a doua în 2013 (Asociația Pro Văleni). Organisme născute de mintea edilului în asociere cu soția sa. Nu doar le-a dat startul și a avut funcții de conducere, ci le-a finanțat cu banii publici, mai exact din bugetul Primăriei Acățari. Mai mult: o mașină a municipalității a fost pusă la dispoziția unei asociații, în mod gratuit, iar un cămin cultural a fost dat ca sediu.

Acum, ANI l-a găsit vinovat și Osváth Csaba ar trebui să demisioneze în 15 zile din momentul în care a primit decizia. Așa zice articolul 160 litera B din Codul Administrativ.

Ce zice edilul: e doar o mutare

Întrebat de Msnews ce va face în continuare, Osváth Csaba ne-a declarat senin că este doar o mutare și va încerca să-și dovedească nevinovăția. ”De ce să demisionez? Eu cred că pot dovedi că nu am greșit. Vom vedea dacă reușesc”, ne-a spus primarul comunei Acățari. L-am mai întrebat pe edil dacă i se pare moral să direcționeze banii publici către asociațiile create de el, iar Osváth Csaba  ne-a răspuns că ”legiuitorul va stabilit dacă am considerat bine sau rău. Ce nu mă omoară, mă întărește, iar în rest nu comentez”.

Autor: Tiberiu Lovin

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare