Primarul Victor Prodan inițiază formarea consiliului comunitar consultativ pentru asistență socială și protecția copilului în Ungheni

PROPUNERE. Într-un demers menit să sprijine activitatea de asistență socială și protecția copilului la nivel local, primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, a propus în data de 26 martie constituirea Consiliului Comunitar Consultativ.

Scopul acestui Consiliu este de a oferi un suport eficient autorităților locale, inclusiv primarului și Consiliului Local, precum și serviciilor de asistență socială. Acesta se va concentra asupra rezolvării problemelor cu care se confruntă familiile dezorganizate sau copiii aflați în situații financiare sau economice dificile, precum și cei privați de îngrijire și educație adecvată.

“Consiliul Comunitar Consultativ se constituie ca o formă de sprijinire la nivel local a autorităților reprezentate de primar, Consiliul Local și serviciile de asistență socială, care prin componenta lor specializată se constituie ca o alternativă la soluționarea problemelor apărute în familiile dezorganizate aflate în impas financiar sau economic a copiilor privați de o îngrijire și educație adecvată”, a declarat Victor Prodan.

Potrivit proiectului, Consiliul Comunitar Consultativ va fi compus din mai multe persoane cu expertiză în diferite domenii relevante. Printre acestea se numără Liliana Ola, director executiv al Direcției de Asistență Socială, care va îndeplini funcția de președinte al Consiliului. De asemenea, vor face parte din acest organism Adrian Pavel, preot, Diana Simona Șerban, director adjunct al Școlii Gimnaziale “Emil Drăgan” Ungheni, Sebastian Păcurar și Daniel Crișan, reprezentanți ai Poliției Locale, Bianca Belea, consilier local, Iulian Marcel Negrea, medic, iar lucrările de secretariat vor fi asigurate de Ramona Avram și Maria Botoș, consilieri superiori.

Inițiativa Primarului Victor Prodan reflectă preocuparea autorităților locale pentru asigurarea unei protecții corespunzătoare a copiilor și familiilor vulnerabile din comunitatea Ungheni. Prin intermediul acestui Consiliu Comunitar Consultativ, se urmărește consolidarea eforturilor de prevenire și intervenție în situații de dificultate socială, în scopul asigurării unui mediu sigur și sănătos pentru toți locuitorii orașului.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ către dezvoltarea unei comunități mai responsabile și solidare, în care fiecare cetățean să beneficieze de sprijinul necesar pentru a-și construi un viitor mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare