Prime Kapital și MAS PLC – investiții de 2 miliarde EUR în imobiliare românești până în 2029

IMOBILIARE. Prime Kapital, un dezvoltator și investitor imobiliar, și partenerul său de investiții MAS PLC, un investitor și operator de proprietăți ecologice concentrat pe proprietăți de retail în ECE, intenționează să investească 1,97 miliarde EUR în dezvoltări de retail, birouri și rezidențiale în România, până în 2029.
 
Cele două companii au intrat într-un parteneriat în comun în 2016 și investesc predominant în active de retail, proiecte rezidențiale atent selectate și, în funcție de oportunități, alte zone imobiliare. Au asigurat peste 1,5 milioane mp de dezvoltare GLA/GSA.
 
„Planul nostru de dezvoltare rezidențială este pe drumul cel bun, cu obiectivul nostru pe termen mediu de a livra 2.000 de locuințe de calitate pe an în mai multe orașe din România”, a declarat Maggie Kitshoff, partener rezidențial și de birouri în Prime Kapital.
 
Cele două grupuri plănuiesc să investească 517 milioane de euro în dezvoltarea sau extinderea mall-urilor închise și în aer liber în 10 orașe din România: Cluj-Napoca, Iași, Pitești, Alba Iulia, București, Brașov, Giurgiu, Baia Mare, Slobozia și Roman.
 
Pentru dezvoltarea de birouri, cei doi parteneri intenționează să investească, prin intermediul DJV, 254 milioane EUR, în două proiecte în Cluj-Napoca și Iași (Cartierul Mătăsii), și încă 1,19 miliarde EUR pentru dezvoltări rezidențiale în șase orașe: București -3 proiecte, Brașov – 1 proiect, Cluj-Napoca -1 proiect, Iași -1 proiect, Ploiești -1 proiect, Timișoara -2 proiecte.
 
„Suntem fericiți că ne-am extins parteneriatul și așteptăm cu nerăbdare să ne continuăm creșterea prin continuarea dezvoltării comerciale și rezidențiale”, a declarat Irina Grigore, CEO al MAS PLC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare