Primele contracte din programul tranziție justă, în valoare de 200 de milioane de lei, semnate pentru IMM-uri

INVESTIȚII. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat miercuri semnarea primelor contracte în valoare de 200 de milioane de lei pentru finanțarea investițiilor productive în întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) din cadrul Programului Tranziție Justă. Aceste contracte, semnate în județele Dolj și Gorj, marchează începutul unei serii de finanțări care vor continua pe tot parcursul lunilor iunie și iulie 2024.

Detalii despre program și impactul său
Programul Tranziție Justă, destinat județelor Dolj, Gorj, Hunedoara, Mureș, Prahova și Galați, a atras un interes considerabil, cu peste 800 de proiecte depuse în sectorul IMM-urilor, totalizând o valoare de peste 2,5 miliarde de euro. Alocarea inițială a apelului pentru acest program a fost de circa 772 milioane de euro, evidențiind o cerere semnificativă pentru finanțare.

În județele Dolj și Gorj, IMM-urile joacă un rol crucial în diversificarea economiei locale. Acestea contribuie la crearea de noi oportunități de afaceri și la îmbunătățirea calității vieții. Ministrul Câciu a subliniat sinergia existentă între investițiile private și cele ale autorităților publice locale, care vizează infrastructura locală, inclusiv mobilitate, educație, sănătate, sport și regenerare urbană.

Interes major pentru finanțare
Interesul pentru finanțare în cadrul acestui program a fost substanțial. În Dolj, au fost depuse 194 de proiecte, iar în Gorj, 158 de proiecte, valoarea totală a acestor proiecte fiind dublă față de suma alocată inițial pentru această măsură. Aceasta reflectă nevoia acută de investiții și dorința antreprenorilor de a accesa fondurile disponibile pentru a-și dezvolta afacerile.

Declarația ministrului Adrian Câciu
Adrian Câciu a subliniat importanța acestor investiții pentru economia locală și pentru îmbunătățirea calității vieții în comunitățile vizate. „Am semnat astăzi primele contracte, în valoare totală de 200 milioane lei, în judeţele Dolj şi Gorj pentru finanţarea investiţiilor productive în IMM din Programul Tranziţie Justă, iar acest proces va continua pe tot parcursul lunilor iunie şi iulie 2024”, a declarat ministrul pe pagina sa de Facebook.

Semnarea acestor contracte reprezintă un pas important în sprijinirea IMM-urilor și în stimularea economiei locale din județele vizate. Programul Tranziție Justă nu doar că oferă finanțare pentru investiții productive, dar și încurajează colaborarea între sectorul privat și autoritățile locale, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă și la creșterea calității vieții în aceste regiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare