Primele trenuri cu hidrogen care vor circula în România de anul acesta

TEHNICĂ. Președintele Autorității pentru Reformă Feroviară, Ștefan Roșeanu, a anunțat că contractul în valoare de peste 4 miliarde de lei pentru primele trenuri cu hidrogen care vor circula în România poate fi semnat până la sfârșitul anului.

La a doua licitație pentru achiziționarea a 12 trenuri cu hidrogen, contract finanțat parțial prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), a fost depusă o singură ofertă. Aceste trenuri vor circula pe liniile neelectrificate de la București spre Aeroportul Otopeni, Pitești sau Târgoviște, precum și pe tronsoanele către Slatina și Craiova, având o autonomie de peste 700 de kilometri pe zi.

Președintele Autorității pentru Reformă Feroviară se arată optimist cu privire la semnarea contractului în acest an, având în vedere că achiziția este finanțată prin PNRR și este imperativ să se încadreze în termenele stabilite, respectiv livrarea trenurilor înainte de august 2026. De asemenea, el a subliniat importanța acestei achiziții pentru călători, deoarece trenurile vor fi de producție nouă, cu un grad de confort actual și nu vor fi vehicule second-hand.

Conform informațiilor din Radio România Actualități (RRA), contractul finanțat prin PNRR depășește 800 de milioane de euro, iar acesta include și servicii de întreținere pentru o perioadă de 30 de ani. Această investiție semnificativă are ca scop modernizarea rețelei feroviare și aducerea unei tehnologii inovatoare în transportul feroviar din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare