Primii Fulgi în România! Drumuri afectate și avertismente pentru șoferi în fața ninsorilor

METEO. România s-a trezit cu primii fulgi de zăpadă, iar împreună cu ei au sosit și primele provocări ale sezonului de iarnă. Județul Harghita este printre primele zone afectate, cu ninsori abundente ce au condus la condiții dificile pe mai multe drumuri naționale, conform informațiilor transmise de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov (DRDP).

DRDP Brașov a anunțat că sectoarele de drum național din nordul județului Harghita se confruntă cu ninsori abundente. Zonele afectate includ DN13B în zona Bucin, DN15 în zona Borsec, DN13A între Miercurea Ciuc și Vlăhița, precum și DN12C în zona Lacul Roșu.

Echipamentele de intervenție ale DRDP Brașov au fost mobilizate duminică, 12 noiembrie, pentru a acționa cu materiale antiderapante pe toate sectoarele afectate. Această măsură obișnuită este menită să prevină alunecările și să îmbunătățească aderența vehiculelor pe drumurile afectate de condiții meteorologice nefavorabile, cum ar fi gheața sau zăpada.

Într-un apel către șoferi, sursa citată a avertizat că deplasarea în zonele afectate de ninsori trebuie făcută doar cu mașini pregătite pentru circulație în condiții de iarnă. Siguranța este prioritatea, iar utilizarea echipamentelor potrivite este esențială pentru evitarea situațiilor periculoase.

Pe lângă Harghita, echipamentele de deszăpezire au fost active și pe DN67C, în tronsonul dintre Rânca și Obîrșia Lotrului, unde s-a acționat cu utilaje echipate cu lame și materiale antiderapante.

Condițiile meteo au afectat și celebrul DN7C – Transfăgărășan, unde stratul de zăpadă a atins 10 centimetri în anumite zone, iar carosabilul este acoperit pe alocuri cu gheață. Drumarii de la DRDP Brașov au intervenit pentru a curăța drumul cu materiale antiderapante, însă condițiile de circulație rămân dificile.

În contextul acestei schimbări rapide a vremii, DRDP Brașov și Serviciul de Drumuri Naționale Pitești au reamintit șoferilor să fie vigilenți și să se asigure că vehiculele lor sunt pregătite pentru condițiile de iarnă. De asemenea, au subliniat că respectarea avertismentelor meteorologice este esențială pentru prevenirea situațiilor nedorite pe drumurile afectate de vremea capricioasă de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare