Primul asistent AI pentru sănătate

SĂNĂTATE. Miercuri, Alianța Pacienților Cronici din România a deschis porțile unei platforme online inovatoare, www.asistent.aliantapacientilor.ro, dedicată furnizării de informații despre sănătate. Această platformă revoluționară are ca scop principal educarea cetățenilor cu privire la diferite aspecte medicale.

Platforma se prezintă ca un agregator global de informații medicale, folosind inteligența artificială pentru a oferi pacienților acces direct de pe telefoanele mobile la informații corecte și verificate din sute de surse medicale.

Cezar Irimia, președintele Alianței Pacienților Cronici din România, a subliniat importanța acestei inițiative și a dezvăluit ambițiile organizației: „Acest asistent virtual va funcționa și la nivel european, deci este prima platformă de genul acesta dedicată publicului larg (…) Se știe că suntem pe ultimul loc în ceea ce înseamnă educație sanitară la nivel european. Din păcate, nimeni nu face nimic. Nu vrem să ne substituim statului român, dar încercăm să facem ceva pentru ca oamenii să aibă informația la îndemână.”

Este important de menționat că platforma dezvoltată de Alianța Pacienților Cronici din România nu are rolul de a face diagnoze sau de a prescrie tratamente. Ea are drept scop principal furnizarea de informații și lămuriri. Atunci când este necesar, platforma îi îndrumă pe utilizatori către medici specialiști.

Costul dezvoltării acestei platforme a fost de aproximativ 20.000 de euro, o sumă obținută prin intermediul sponsorilor, și va continua să fie îmbunătățită și actualizată în mod regulat.

Alin Bujan, coordonatorul de proiecte și programe al Alianței Pacienților Cronici din România, a subliniat valoarea acestei aplicații și a menționat: „Aplicația răspunde în timp real tuturor întrebărilor și are un atribut de contextualitate, adică îi adresezi o întrebare și după aceea vii cu follow-up dacă nu te-a lămurit primul răspuns.”

Această platformă reprezintă un pas important în direcția educării și informării cetățenilor români cu privire la sănătatea lor și poate contribui la îmbunătățirea nivelului general de conștientizare în domeniul medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare