Primul whisky single malt produs în România se lansează pe piața locală

MADE IN ROMANIA. Carpathian Single Malt, primul whisky single malt produs în România, a fost lansat pe piața autohtonă pe 27 octombrie printr-un eveniment de amploare desfășurat la București.
Whisky-ul produs de Alexandrion Group poate fi achiziționat în prezent doar online, însă compania a precizat că, începând cu jumătatea lunii noiembrie, vor fi disponibile și mai multe opțiuni offline.

Allan Anderson este maestrul distilator al Carpathian Single Malt. El are o experiență de 30 de ani atât în producția de whisky scoțian (Loch Lomond, Whyte & Mackay, Aberargie), cât și de whisky irlandez (The Great Northern Distillery) și a proiectat, de asemenea, distileria Slane Castle din Irlanda.

“În urmă cu cinci ani, am început călătoria pe un drum pe care nimeni altcineva nu a îndrăznit să-l exploreze înainte. Nu am avut nicio teamă, pentru că știam ce resurse naturale extraordinare are România și știam că sunt înconjurat de o echipă puternică și competentă, oameni capabili să mă ajute să transform în realitate visul meu de a pune România pe harta producătorilor de whisky single malt. De asemenea, experiența și energia maestrului distilator Allan Anderson, care a coordonat procesul de producție, au fost esențiale pentru succesul acestui produs”, a declarat Dr. Nawaf Salameh, președinte fondator al Alexandrion Group.

“Iar feedback-ul din partea iubitorilor de whisky din multe țări, începând cu luna mai, când am dat startul turneului internațional, mi-a arătat că acest produs este așteptat cu nerăbdare atât în România, cât și pe multe piețe internaționale”, a adăugat el.

Carpathian Single Malt este produs în întregime din orz românesc. Este distilat, maturat și îmbuteliat la Distileriile Alexandrion Saber 1789 din Bucov, județul Prahova.

Primul whisky single malt produs în România conține apă din dealurile Subcarpatice, are o culoare naturală care provine din maturarea exclusivă în butoaie, este realizat fără filtrare la rece pentru a păstra culoarea și aromele naturale și are o concentrație alcoolică de 46%.

O altă premieră mondială, pe care Alexandrion Group o aduce în această industrie, este faptul că acest whisky a fost maturat tot în butoaie de vin românesc. Alexandrion devine astfel unul dintre puținii producători din lume care folosesc pentru maturare butoaie de vin din propriile crame.

Identitatea vizuală a Carpathian Single Malt a fost creată de agenția franceză Appartement 103, parte a grupului Marie Claire.

“Acest whisky reflectă perfect terroir-ul distileriei noastre. Impactul puternic al aromei orzului nostru maltezat – apa pură din Subcarpați, combinat cu aroma unică emanată de butoaiele de vin românesc și de vinurile din alte țări, conferă rafinament whisky-ului Carpathian, care va deveni, fără îndoială, unul dintre cele mai bune din lume pe măsură ce se maturizează”, a declarat Allan Anderson.

Carpathian Single Malt este acum disponibil pentru consumatorii și cumpărătorii din România, în varianta de 0,7 l, prin intermediul magazinului online iconicdrinks.shop, parte a grupului Alexandrion, și prin intermediul site-ului brandului carpathian-singlemalt.com. Începând cu jumătatea lunii noiembrie, va putea fi achiziționată din magazinele specializate, HoReCa și din locațiile de retail premium, plus alte platforme specializate de comerț electronic din România.

Carpathian Single Malt și-a început turneul mondial pe 25 mai cu un eveniment organizat la Washington, la reședința Excelenței Sale Dan-Andrei Muraru, Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, când a fost dezvăluită ediția exclusivă limitată de doar 930 de sticle.
În luna iulie, whisky-ul românesc a fost dezvăluit publicului din Marea Britanie în cadrul unui eveniment organizat la Royal Automobile Club din Londra. Turneul mondial va continua anul viitor cu evenimente în mai multe țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare