Printre nori la festivalul de baloane cu aer cald “RiseUP – Bucharest on the Sky”

EVENIMENT. O lume unică și multicoloră, RiseUP – Bucharest on the Sky este un eveniment care aduce pentru prima dată în mediul urban românesc conceptul de festival al baloanelor cu aer cald.
 
Un eveniment dedicat familiei, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, festivalul oferă momente pline de culoare sub soarele blând al toamnei și posibilitatea de a experimenta înălțimile din baloane cu aer cald, atât prin ridicarea din ancorajul de pe Insula Lacul Morii, cât și prin zboruri gratuite din Iepurești, Giurgiu.
 
În timpul zilei, pe lângă zborurile cu baloane cu aer cald, vizitatorii se pot bucura de sesiuni de sport în aer liber printr-un parteneriat cu World Class, ateliere creative și o bibliotecă în aer liber.
 
Glowing Night cuprinde muzică, proiecții ambientale cu laser, proiecții video, ridicări de ancore de baloane și spectacole.
 
Programul de seară începe la ora 17.00 și se încheie la ora 23.00. Vor avea loc concerte susținute de artiștii Delia, Spike, Faydee, Maria Constantin, naistul Nicolae Voiculeț, Sorin Zlat și DJ Party.
 
Participanții sunt invitați să urmărească proiecția în premieră a filmului românesc Egregora – Comoara pierdută al regizorului Andrei Chiriac – un film istoric inspirat de legendele dacilor.
 
În timp ce, în parteneriat cu Opera Națională București, tenorul Alin Stoica, soprana Marta Sandu – Ofrim, pianista Liana Mareș, alături de dansatorii Raluca Jercea, Marina Gaspar și Sergiu Dan vor crea momente artistice deosebite pe scenă.
 
RiseUP are și un concept verde: prin intermediul proiectului partener Nu lăsa PET-urile în urmă, bucureștenii care aduc la punctul de colectare al evenimentului materiale reciclabile (sticle pet, doze de aluminiu, baterii sau obiecte din plastic) pot “cumpăra” cărți, acces la diverse activități și anumite produse de la sponsori. Toate materialele reciclabile vor fi duse la un colector, iar banii încasați vor fi direcționați către asociații pentru protecția și educația copiilor sau către asociații de protecție a animalelor, în funcție de dorința persoanelor care reciclează.
 
Organizatorii doresc, de asemenea, să reducă amprenta de carbon a evenimentului prin plantarea de copaci: voluntarii vor fi recrutați în timpul evenimentului și vor primi, în schimbul muncii lor, zboruri cu balonul cu aer cald.
 
În plus, proiectul partener “Adopt, Love, Adore” va organiza un târg de adopții sâmbătă și duminică. De fapt, întregul festival este prietenos cu animalele de companie.
 
“Toate animalele de companie care ne fac onoarea de a ni se alătura vor avea statut VIP și se vor putea delecta cu bunătăți și apă proaspătă, vor avea covorașe de relaxare din spumă cu memorie pe care să se relaxeze și vor primi acces în toate zonele, precum și o zonă dedicată de joacă și socializare”, spun organizatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare