Priorități ale Dreptei Unite pentru a Finaliza Integrarea Europeană și Modernizarea României: România, cu Adevărat în Schengen

ELECTORAL. Românii, fie că vin acasă din străinătate să-și viziteze părinții, fie că merg să viziteze Europa ca turiști, trebuie să aibă libertate totală de circulație dintr-o țară membră a UE în alta, fără să stea la cozi la vamă.

Integrarea reală în Spațiul Schengen reprezintă prioritatea imediată pe termen scurt și mediu a României în Uniunea Europeană.

Actuala guvernare a obținut un eșec pe tema Schengen: nu vom fi cu adevărat parte a zonei Schengen decât atunci când vom intra și cu frontierele terestre. Exporturile și circulația românilor se desfășoară în mare parte prin frontierele terestre, acest lucru realizându-se cu costuri suplimentare imense și cu pierdere de competitivitate pentru firmele românești. Transportatorii estimează pierderi de aproximativ 2 miliarde de euro pe an, ceea ce reprezintă între 18-22% din cifra de afaceri a firmelor din domeniu.

Toate acestea pe lângă orele din viață pierdute de șoferii care stau la cozi în vamă și de românii care lucrează în străinătate și se întorc acasă în concedii sau de sărbători. Pierderile economice și sociale ale rămânerii de facto în afara Schengen sunt majore. Klaus Iohannis și coaliția stagnării au eșuat și aici.

Europarlamentarii Dreapta Unită vor continua să sprijine de la Bruxelles aderarea României la Schengen, dar este nevoie de un efort concertat cu un guvern profesionist la București.

Vom întreține contacte cu președințiile Consiliului UE, dar și cu partidele și liderii guvernamentali din țările care se opun aderării României la Schengen. Vom comunica direct cu cetățenii țărilor respective despre drepturile României și avantajele comune ale apartenenței României la Schengen.

Vom promova insistent și regulat, pe toate canalele disponibile – ședințe de plen, vizite oficiale, conferințe, presă europeană – rapoarte reale ce arată atât situația la zi, cât și efectele neapartenenței României la zona Schengen.

Claudiu Martin Chira, membru Forța Dreptei, parte a Alianței Dreapta Unită și candidat pentru Parlamentul European.

.

.

.

Comandat de Partidul Forța Dreptei - Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei
Cod mandatar financiar 41240007
Executat de:  Asociația “Românii Uniți Acasă - RUA”-Msnews.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare