Pro România sprijină consilierii UDMR în adoptarea bugetului Târgu Mureșului

ADMINISTRAȚIE. Bugetul pentru Municipiul Târgu Mureș pe anul 2024 a fost adoptat în cadrul unei ședințe extraordinare de Consiliul Local pe 8 februarie. Din cele șapte proiecte de HCL anunțate pe ordinea de zi, cele legate de preluarea Complexului Weekend de către Centrul de Cultură și Artă au fost retrase.

Consiliul a adoptat proiectele privind organizarea concursului pentru finanțarea proiectelor sportive și acordarea sprijinului financiar pentru acțiunile instituțiilor de învățământ, în baza concursului de proiecte pe semestrul I.

În ceea ce privește bugetul orașului, a fost adoptat doar unul dintre amendamentele propuse în timpul ședinței. Însă unele amendamente propuse cu o zi înainte în cadrul comisiilor de specialitate au fost aprobate.

Consilierul local Claudiu Maior de la Pro România a reușit să treacă un amendament pentru creșterea bugetului pentru reparații școli, cu 4 milioane de lei, fonduri preluate de la “drumuri”.

Radu Pescar, consilier local PMP, a criticat diminuarea bugetului față de anul trecut și a refuzat să voteze, considerând bugetul ca fiind unul al neputinței.

În timpul votului, unii consilieri nu au participat, iar la final, bugetul, cu aproximativ 570 de milioane de lei la venituri și 625 de milioane de lei la cheltuieli, a fost aprobat cu votul favorabil al consilierilor UDMR și a lui Călin Moldovan de la Pro România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare