Prof. Univ. Dr. Cornel Sigmirean premiat la Gala Excelențelor „Virtus Excelsior” din Bistrița

EVENIMENT. Marea Lojă Națională din România, în colaborare cu Academia Română, a lansat un proiect remarcabil de apreciere și susținere a personalităților române cu realizări de excepție în diferite domenii ale vieții noastre.

Începută la București, „Gala Excelențelor” s-a extins la Timișoara, Arad, Constanța, Craiova și Bistrița.
Asociațiile culturale: „Horea”, „Grigore Moisil”, „Vaida Voievod” și „Catharsis” din Bistrița, și-au dat mâna și au realizat evenimentul în Bistrița.
Gala „Virtus Excelsior” s-a desfășurat pe 1 aprilie 2023, la complexul Metropolis și a fost organizată sub patronajul Marii Loji Naționale din România, în colaborare cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca.
Gala „Virtus Excelsior” a recompensat șapte personalități marcante din Bistrița-Năsăud, într-o atmosferă vieneză de început de an, presărată cu momente de muzică clasică, în prezența a peste 400 de persoanei, personalități ale județului Bistrița-Năsăud și invitați din rândul oamenilor de afaceri, politicieni, medici, profesori, artiști din întreaga țară.

La solicitarea Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române, au răspuns academicieni, profesori iluștri din cadrul universităților de profil din Cluj-Napoca care au jurizat candidaturile.

Gala a fost deschisă de prof. univ. dr. Radu Bălănescu- Mare Maestru al Marii Loje Naționale din România, care a apreciat eforturile bistrițenilor de a organiza evenimentul și a se alătură celorlalte patru mari orașe ale României.

Au fost acordate următoarele premii:
premiul „SPIRU HARET”– pentru educație, mediu, social – prof. univ. dr. CORNEL SIGMIREAN (Directorul Institutului de Cercetări Socio-Umane ”Gheorghe Șincai” din Târgu Mureș) și prof. univ. dr. GRIGORE BĂCIUȚ.

– premiul „GRIGORE MOISIL”- pentru științe exacte-prof. univ. dr.ALIDA GABOR,
– premiul „CAROL DAVILA”- pentru medicină – prof. univ. dr. DAFIN FIOR MUREȘAN-Membru al Academiei Române,
– premiul „ EUGEN CORADA”- pentru economie – ing. dr. PAUL ILIEȘ,
– premiul „NICOLAE TITULESCU”- pentru diplomație și politologie – prof. univ. dr. LIVIU PETRU ZĂPÂRȚAN,
– premiul „ CONSTANTIN BRÎNCUȘI” – pentru artă și cultură-prof. univ. dr. ADRIAN TITIENI – actor.

Gala Elitelor Bistrițene ”Virtus Excelsior” s-a dovedit a fi un eveniment de excepție, promovând și recompensând activitatea și performanțele profesionale, în domenii vitale pentru societatea civilă, care influențează viețile tuturor cetățenilor.

Felicitări premiaților și organizatorilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare