Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, reconfirmat în funcția de Rector al UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș pentru Mandatul 2024-2029

UMFST. Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș în perioada 2012-2024, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a obținut recent un nou mandat la conducerea instituției pentru perioada 2024-2029. Într-un proces de selecție și recrutare, Azamfirei a fost singurul candidat, prezentând Planul de Management intitulat ”RESTART – IQ”, care a fost aprobat cu unanimitate de voturi în fața Comisiei de selecție și recrutare a Rectorului UMFST.

Procesul concursului a durat aproximativ 3 ore, implicând numeroase întrebări privind managementul universitar. Azamfirei a subliniat că evaluarea a fost făcută de persoane cu o înțelegere detaliată a sistemului academic, ceea ce a validat și mai mult noul său plan managerial ambițios.

Planul propus, ”RESTART – IQ”, se concentrează pe trei direcții majore de dezvoltare: antreprenoriatul universitar, internationalizarea și îmbunătățirea calității în activitatea academică. Azamfirei și-a exprimat hotărârea de a implementa acest plan alături de colegii din administrație, cadrele didactice și studenți, promițând o dimensiune nouă și modernă pentru universitate și oraș în următorii 5 ani.

Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei deține o experiență impresionantă în domeniul medical, începând ca medic intern și evoluând către funcția actuală de rector. În plus, el deține titluri importante în domeniul academic și a fost distins cu diferite recunoașteri, inclusiv titluri de Doctor Honoris Causa și decorații pentru contribuția sa în medicină și cercetare.

Comisia de selecție și recrutare, formată din somități din domeniul academic, a validat alegerea Prof univ. dr. Azamfirei pentru un nou mandat. Reconfirmarea sa aduce continuitate conducerii universității, iar planul său ambițios indică un viitor orientat spre progres și dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare