Profesor renumit din SUA, Adrian Rus, se alătură programului de studii Psihologie la UMFST G.E. Palade Târgu Mureș

UMFST G.E. Palade Târgu Mureș prezintă viitorilor studenți cadrele didactice care vor preda la programul de studii Psihologie din cadrul Facultății de Științe și Litere „Petru Maior”.
Adrian Rus este profesor universitar în cadrul Departamentului de Științe Comportamentale și Sociale al Southwestern Christian University din Bethany, Oklahoma, SUA, și profesor asociat la alte două importante universități americane: Liberty University din Virginia și Grand Canyon University din Phoenix, Arizona. Disciplinele pe care le predă în mod curent sunt: psihologia generală, psihologia dezvoltării, metode de cercetare psihologică, statistică cantitativă și calitativă, psihologia învățării, precum și managementul și rezolvarea conflictelor.
Interesele sale în aria de cercetare se concentrează asupra consecințelor psihologice privind abuzul și trauma la copiii instituționalizați și impactul ulterior al acestora asupra dezvoltării fizice și psihologice. De asemenea, natura interdisciplinară și internațională a preocupărilor sale academice se intersectează cu alte diverse domenii științifice, inclusiv dezvoltarea copilului și a atașamentului deficitar, sănătatea publică, instituționalizarea, psihopatologia, sociologia personalității, consilierea psihologică, metodologia cercetării și asistența socială.
La UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, în cadrul programului de studii Psihologie, prof. univ. dr. Adrian Rus va susține cursurile pentru disciplinele: psihologia dezvoltării, etică aplicată în psihologie, precum și cursul de etică și integritate academică.
Dacă doriți să aflați mai multe lucruri despre activitatea și cariera domnului profesor, puteți să urmăriți emisiunea „Incursiuni către sine”, în care a fost invitat recent: https://youtu.be/LMrmQXXOr1U
Înscrierile online (24/24) la admitere vor avea loc în perioada 20-24 iulie 2024 prin intermediul site-ului: https://admitere.umfst.ro/. Pentru anul universitar 2024/2025 sunt disponibile 100 de locuri, dintre care 50 sunt locuri finanțate de Universitate și 50 sunt locuri cu taxă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare