Prognoza Meteo pentru 18 Septembrie – 1 Octombrie 2023: Temperaturi de vară peste România

METEO. Administraţia Naţională de Meteorologie a oferit prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 18 septembrie – 1 octombrie 2023. Potrivit specialiștilor, vremea se va încălzi treptat până în 24 septembrie, aducând temperaturi cuprinse între 24 și 33 de grade Celsius.

Începând cu data de 18 septembrie 2023, vremea se va încălzi în majoritatea zonelor, devenind caldă pentru această perioadă, în special în Câmpia de Vest și Câmpia Română. Temperaturile maxime vor varia între 24 și 33 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și Moldova. Pe 19 septembrie, sunt așteptate averse însoțite de descărcări electrice în mai multe regiuni ale țării, iar în restul țării cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și ploi izolate. De asemenea, pot apărea cețuri dimineața și noaptea.

În prima săptămână de prognoză, valorile termice nu vor înregistra variații semnificative de la o zi la alta și vor fi în general peste normele caracteristice perioadei, cu temperaturi maxime între 26 și 28 de grade Celsius și temperaturi minime între 4 și 16 grade Celsius. În perioada 24-25 septembrie, se prevede o ușoară răcire, urmată de o stabilizare a temperaturilor în jurul valorilor normale pentru acea perioadă.

Există probabilitate crescută de ploi în 19, 20 septembrie și din nou în 24 și 25 septembrie.

În concluzie, România se va bucura de o perioadă călduroasă în primele două săptămâni ale lunii octombrie, cu temperaturi care vor fluctua în intervalul menționat. Este de așteptat ca vremea să fie variabilă, cu ocazionale averse, dar în general, se vor experimenta condiții meteorologice de vară în această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare