Programele de loialitate: o strategie bancară în ascensiune

FINANȚE BĂNCI. În peisajul bancar din ce în ce mai dinamic, în care clienții gestionează multiple conturi și opțiuni financiare, instituțiile financiare se confruntă cu o concurență acerbă. În această luptă pentru a-și păstra și atrage clienții, programele de loialitate devin un instrument vital în arsenalul băncilor, oferind o modalitate eficientă de a răsplăti și fideliza clienții.

Creșterea importanței programelelor de loialitate

Raportul Finnoscore din 2023 a evidențiat o tendință ascendentă în adoptarea programelor de loialitate în sectorul bancar. Un număr tot mai mare de bănci recurg la aceste programe pentru a promova relații de lungă durată cu clienții lor. Conform studiilor, aceste programe nu numai că încurajează loialitatea clienților, ci și contribuie semnificativ la creșterea veniturilor instituțiilor bancare.

Beneficiile programelelor de loialitate

Studiile arată că clienții implicați în programele de loialitate sunt mai dispuși să contribuie la veniturile unei bănci, generând o creștere substanțială a veniturilor comparativ cu cei care nu sunt membri ai acestor programe. De asemenea, clienții loiali pot aduce un aport semnificativ la veniturile totale ale băncii, chiar și în ciuda numărului relativ mic de clienți implicați.

Pe lângă creșterea veniturilor, programele de loialitate încurajează un angajament sporit din partea clienților și oferă băncilor informații valoroase despre comportamentul acestora. Mai mult, clienții satisfăcuți sunt mai predispuși să recomande băncile prietenilor și familiei, consolidând astfel reputația instituției și atrăgând noi clienți.

Răspunsul băncilor românești

În contextul acestei tendințe globale, și băncile din România au adoptat programe de loialitate pentru a-și răsplăti și reține clienții. Printre acestea se numără „Programul de Loialitate STAR” al Băncii Transilvania, „Programul de Loialitate Smart Market” al Raiffeisen Bank și „Punct Card” al BRD – Groupe Société Générale.

Aceste programe oferă o varietate de beneficii, inclusiv reduceri la serviciile partenerilor, puncte rambursabile pentru reduceri și asigurare de călătorie, și puncte câștigate pentru diverse activități bancare.

În concluzie, programele de loialitate devin un element central al strategiilor bancare, oferind băncilor o modalitate de a-și consolida relațiile cu clienții, de a stimula veniturile și de a rămâne competitive într-un mediu bancar tot mai aglomerat. Prin adaptarea și inovarea continuă a acestor programe, băncile pot să rămână relevante și să se adapteze nevoilor și preferințelor clienților lor în schimbare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare