Programul „Casa Verde”. Reguli noi pentru montarea panourilor fotovoltaice cu ajutor de la buget

ENERGIE. Începând cu luna martie se schimbă regulile în privința panourilor fotovoltaice, pe care românii și le pot instala cu ajutor de la buget. Cei care doresc acest lucru se vor putea înscrie într-o aplicație doar cu buletinul.

Firmele care le vor instala vor obţine finanţarea de la stat, imediat ce vor dovedi că lucrarea este terminată. Această idee este descrisă într-un ghid al proiectului „Casa Verde”, prezentat parlamentarilor.

Se pare însă că măsurile anunțate vor scumpi sistemele care produc energie verde, conform reprezentanților companiilor de instalații.

Persoanele care vor dori să acceseze cei 25.000 de lei puși la dispoziția fiecărei gospodării se vor înregistra într-o aplicaţie, iar în termen de 90 de zile, vor primi pe mail numele mai multor companii acreditate să instaleze sisteme fotovoltaice și vor alege cu cine vor să lucreze.

„În momentul în care instalatorul va încărca în aplicație factura şi certificatul de racordare, care reprezintă un proces verbal de terminare a lucrării, Administrația Fondului pentru Mediu va face plata într-un termen de 45-60 de zile”, a specificat Laurențiu Nicolaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu.

În 2022, Administrația Fondului pentru Mediu a fost depășită de numărul mare de cereri venite din partea cetățenilor, care au vrut să își monteze pe case panouri fotovoltaice.

Astfel, pentru acest an, reprezentanţii instituţiei au hotărât ca analiza şi aprobarea dosarelor să fie trecută în responsabilitatea firmelor care montează sistemele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare