PROGRAMUL COMPLET – Zilele Filmului Maghiar, cu 6 producții recente și clasice la Cinema Arta din Târgu Mureș: intrarea gratuită

EVENIMENT – CINEMA. În perioada 8-10 octombrie, la Cinema Arta din Târgu Mureș, cinefilii sunt așteptați cu lungmetraje și scurtmetraje – filme artistice, documentare și de animație -, o selecție a celor mai bune producții maghiare recente și filme-cult la Filmtettfeszt – Zilele Filmului Maghiar 2021. Intrarea la toate proiecțiile este gratuită și fiecare film va beneficia de subtitrare în limba română. Biletul cu valoare 0 lei se obține de la casieria Cinema Arta (în funcție de proiecția aleasă).

 

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc miercuri, 6 octombrie, de la ora 17.30, la Cinema Victoria (Cluj-Napoca), iar în cadrul acesteia va fi proiectat filmul Din câte știu (Legjobb tudomásom szerint), regizat de Lőrincz Nándor și Nagy Bálint. Filmul de deschidere este o dramă de cuplu care îl are în rolul principal pe Balázs Bodolai, actor născut la Târgu Mureș, care trăiește la Cluj-Napoca și le este cunoscut iubitorilor de artă de pe scena Teatrului Maghiar de Stat. La Târgu Mureș filmul este programat sâmbătă de la ora 19.00.

 

De asemenea, Zilele Filmului Maghiar 2021 îi așteaptă pe cinefilii mureșeni cu lungmetraje de genuri variate: programul include drame (Din câte știu și Treasure City / Békeidő, r. Szabolcs Hajdu), un SF (Picnic cosmic / Űrpiknik, r. Ákos Badits), două comedii romantice (Frișcă / Hab, Așa ești perfect / Így vagy tökéletes) și un adevărat film-cult din cinematografia maghiară: Excursia de pionieri (1975) este o docuficțiune despre era Kádár, un must-see cu valoare simultan artistică și istorică.

 

Iată programul complet al filmelor care sunt prezentate la Cinema Arta din Târgu Mureș în cadrul Filmtettfeszt – Zilele Filmului Maghiar 2021:

 

VINERI, 8 octombrie

17.00 – Excursia de pionieri (regia Dárday István, Szalai Györgyi, satiră, Ungaria 1975, subtitrare în limba română, vârsta recomandată 12+);

19.00 – Picnic cosmic (regia Badits Ákos, comedie-fantastic, Ungaria 2021, durata 79 minute, subtitrare în limba română, vârsta recomandată 12+).

 

SÂMBĂTĂ, 9 octombrie

17.00 – Așa ești perfect (regia Varsics Péter, comedie romantică, Ungaria 2021, subtitrare în limba română, vârsta recomandată 16+);

19.00 – Din câte știu (regia Lőrincz Nándor, Nagy Bálint, dramă, Ungaria 2020, durata 117 minute, subtitrare în limba română, vârsta recomandată 12+).

 

DUMINICĂ, 10 octombrie

17.00 – Treasure City (regia Hajdu Szabolcs, dramă, Ungaria-România 2020, durata 92 minute, subtitrare în limba română, vârsta recomandată 16+);

19.00 – Frișcă (regia Lakos Nóra, comedie romantică, Ungaria 2020, durata 89 minute, subtitrare în limba română, vârsta recomandată 12+).

 

Festivalul este organizat de asociația clujeană Filmtett și se află la ediția 21. Parteneri locali: Asociația K’Arte și Primăria Municipiului Tîrgu Mureș.

 

Evenimentul respectă cu strictețe toate restricțiile epidemiologice actuale. Reguli de acces și măsuri de siguranță pentru publicul tîrgumureșean: la filme vor avea acces doar persoanele vaccinate cu schema completă sau cele trecute prin boală (ambele categorii pe baza certificatului digital UE Covid-19), sau cele care prezintă un test negativ RT- PCR (nu mai vechi de 72 de ore), sau cele care prezintă un test rapid antigen certificat (nu mai vechi de 48 de ore).

 

Spectatorii vor intra și vor rămâne în perimetrul festivalului doar cu mască, își vor dezinfecta mâinile și le va fi măsurată temperatura. Ei vor păstra distanța de minimum 1,5 metri față de alți spectatori, iar pentru evitarea aglomerației, sunt rugați să obțină în avans de la casieria cinematografului. Regulile de acces și actualizările în funcție de restricții pentru fiecare localitate pot fi găsite pe www.zilelefilmuluimaghiar.ro.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare