Programul educațional “Tedi și prietenii naturii” se extinde la nivel național: educatori și copii implicați în educația ecologică

PROGRAM. Maspex Romania, sub brandul Tedi, alături de partenerii săi, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Educației, anunță extinderea programului de educație ecologică “Tedi și prietenii naturii” la nivel național în anul școlar 2023-2024. Acest program, care a debutat cu succes în anul școlar 2022-2023 în trei județe din țară – Prahova, Suceava și Giurgiu – își propune să ofere copiilor din grupele mari de la grădinițe de stat și private din întreaga țară cunoștințe esențiale despre protecția mediului, reciclare, respectul față de natură și multe altele. Totodată, programul își propune să ofere informații utile despre o alimentație sănătoasă și importanța petrecerii active a timpului liber.

Programul “Tedi și prietenii naturii” vine în sprijinul educatoarelor și al copiilor, oferind suport didactic gratuit care include materiale necesare pentru desfășurarea lecțiilor din program. Aceste materiale sunt adaptate nivelului de învățare din grădinițe și includ scenarii pentru activități, materiale didactice ajutătoare și fișe de lucru pentru copii.

Un aspect semnificativ al acestui program constă în faptul că oferă opțiuni pentru desfășurarea online a lecțiilor, pentru situațiile în care conectarea online cu copiii nu este posibilă. De asemenea, pentru a face învățarea mai atractivă și plăcută pentru copii, materialele includ filme animate care introduc temele de bază și îi învață pe cei mici într-un mod vesel.

Educația ecologică este dovedită a avea un impact semnificativ asupra conștientizării și comportamentului în ceea ce privește protecția mediului în rândul copiilor. Programul “Tedi și prietenii naturii” dorește să contribuie la creșterea nivelului de conștientizare a noilor generații cu privire la importanța conservării resurselor naturale și la dezvoltarea unor practici ecologice responsabile.

Ioana Vișean, Director Comunicare Maspex Romania, a declarat: “Sunt sigură că împreună vom reuși să desăvârșim educația ecologică a copiilor și să obținem astfel un mediu mai curat și sănătos pentru adulții de mai târziu.”

Pentru a se înscrie în programul “Tedi și prietenii naturii,” educatorii grupelor mari de la grădinițe de stat și private din întreaga țară sunt invitați să acceseze site-ul programului: https://tediprietenulnaturii.ro/inscriere/

Acest program este o inițiativă importantă pentru promovarea educației ecologice în școli și grădinițe din întreaga țară, contribuind la formarea unor cetățeni responsabili și conștienți de importanța protejării mediului înconjurător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare